Fasulyeleri bir gün önceden ıslayın.
Bir tavaya zeytinyağını koyun.
Üzerine soğanı ve biberi rendeleyin, çemeni ve baharatları koyun.
Yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın.
Diğer yandan derin bir tencereye fasulyeleri alın.
İçine etli kemik ekleyin.
Ocağı har ateşte açın.
Yaklaşık 40 dakika sonra tencereye hazırladığınız sosu tencereye ekleyin.
Karıştırıp 20 dakika daha pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc82723
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
6,440 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kuru fasulye
250 gr kuşbaşı et
250 gr pastırma çemeni
2 çorba kaşığı çemen
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Fasulye düdüklüde haşlanır ve suyu dökülür. Soğan kıyılır, tereyağında pembeleştirilir.Üzerine et katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, salça eklenir. Bir kaç dakika sonra çemen ve tuz konur. Haşlanmış fasulye ve 2 su bardağı sıcak su eklenir. 10 dakika birlikte pişirilir.