Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Cendere Tatlısı (Uşak) (4 adet - 115,252 defa bakıldı)

Cendere Tatlısı (Uşak)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cendere Tatlısı (Uşak)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32358
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
6,862 defa indirildi / yazdırıldı




Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Baklavalık undan yapılır, içine bir yumurta, biraz tuz, aldığı kadar su ile hamur yoğrulur. Nişasta ile un karıştırılır. Beze açılır. Küçük küçük açmak gereklidir. Üç dört beze bir araya getirilerek arasına ceviz dökülür, rulo yapılır. Kıvırcık olması için iki taraftan büzülür ve istenildiği ölçüde kesilir. Fırında kızartılarak üzerine ılık şerbet dökülür.


Cendere (Uşak)

yeşil yaprak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2015
Mesajlar: 26
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc131170
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2018
1,422 defa indirildi / yazdırıldı




Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı

Un
Yumurta
Tuz
Su
Nişasta
Ceviz

Malzemelerle hamur yoğrulur. Un nişasta ile karıştırılır. Bezeler bu karışım yardımıyla ince açılır. Açılan hamurun içine ceviz dökülür rulo yapılarak büzülür ve tepsiye dizilir. Fırında kızartılıp şerbeti dökülür.



Cendere Tatlısı (Uşak)

pastörize
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 49
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc155672
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2021
434 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
250 gram ceviz içi
1 su bardağı nişasta
250 gram tereyağı
Aldığı kadar su
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın.
Yumurtaları ve tuzu ilave edin.
Azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Bezeleri oklavayla incecik açın.
Ortalarına dövülmüş ceviz serpip oklavayla sarın.
İki tarafından büzerek ortada toplayın ve oklavadan çıkarın.
2-3 parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
Tereyağını kızdırıp tatlıların üzerine dökün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve tatlıları fırına verin.
Tatlılar pişerken şeker ve suyu bir tencerede bir araya getirip kaynatın.
Kıvamı koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ekleyin.
Kızaran tatlıları fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti dökün.
Tatlılar şerbeti çekince servis edebilirsiniz.



Cendere Tatlısı (Uşak)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157344
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
645 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 adet margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kg. toz şeker
Aldığı kadar un
1 kg. ceviz
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
Üzeri İçin:
Yarım paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
Şerbet İçin:
1 kg. toz şeker
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su

Margarin, toz şeker, sıvı yağ, yumurta ve aldığı kadar unu karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Hamurdan iri bezeler koparıp incecik açıyoruz. Çekilmiş ceviz içini nişasta ile karıştırıyoruz. Yufkaların üzerine serpiyoruz. Her bir yufkayı iki tarafından oklava ile sarıyoruz. Dilim dilim kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzeri için; yarım paket margarini eritip sıvı yağ ile kızdırıyoruz ve tatlıların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz ve limon suyunu ekleyip ılıtıyoruz. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip servis yapıyoruz.







Cendere Tatlısı (Uşak) Tarifleri Ege Yemekleri



(4 adet Cendere Tatlısı (Uşak) 115,252 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort