Kısa URL: https://ml.md/lc158462
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet biber
1 yemek kaşığı domatessalçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gram dana kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet patates
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
Sıvıyağ ile biber ve soğanı kavurun.
Domates salçasını ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
Közlenmiş kırmızı biber, közlenmiş patlıcanı ekleyip baharatları ekleyip ısıttıktan sonra ocaktan indirin.
Başka bir tencerede sıvıyağla kıymayı kavurun.
Patatesleri çubuk formunda doğrayın.
Tüm karışımları servis tabağında birleştirin.
Çırpılmış yoğurdu kavurduğunuz kıymanın üzerine ekleyin.
Son olarak dilersiniz kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc157325
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
846 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr kırmızı et
3 kaşık sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 adet sarımsak
Tuz
Kekik
Tane karabiber
5 adet patates
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Sosu için:
3 kaşık sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı su
Tuz
Kırmızı toz biber
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Et ince uzun doğranıp sıvı yağda kavrulur içine sarımsak doğranır. 1 çay bardağı sıcak su eklenip karıştırılır, tuz ve baharatlar eklenip pişirilir.
Pişen etlere tereyağı eklenip çevrilir altı kapatılır.
Patatesler kibrit çöpü gibi ince doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.
Sos için tereyağı ve sıvı yağ tavaya alınır eritilir salça ve tuz eklenip kavrulur yarım çay bardağı su ve kırmızıbiber eklenip kaynatılır.
Servis tabağına patatesler alınır üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve etler konur etlerin üzerine sostan gezdirip servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc103912
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2014
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
3 çorba kaşığı margarin
500 gram bonfile et
3 çorba kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı tuz
4 adet patates
1 çay kaşığı toz biber
2-3 diş sarımsak
1 adet Domates
1 adet Biber
1 kase süzme yoğurt
Izgarada bonfilemizi 2-3 dk alt üst yaparak hafif şekilde kızartıyoruz.
Aynı şekilde domates ve biberleri kızartıp eti julyen şekilde kesiyoruz.
Bir tava içerisine çok az domates sosu ve sana yağı koyup etleri ekliyoruz ve arada karıştırdıktan sonra kırmızı toz biber ile tuzu ilave edip etimiz pişene kadar soteleyin.
Kızgın yağda kibrit çöpü kalınlığında doğradığımız patatesleri yanmayacak şekilde hafifçe kızartıyoruz.
Süzme yoğurt içerisine rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz ve servis yapacağımız tabaklara önce patatesleri sonra yoğurdu ve sana yağ da sotelediğiniz etleri ekliyoruz.
Servis yapacağımız tabağın kenarlarına da ızgarada pişirdiğimiz domates ve biberleri ekleyerek güzel bir tabak hazırlıyoruz.