Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Cepli Sandviç Poğaça (2 adet - 2,777 defa bakıldı)

Cepli Sandviç Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cepli Sandviç Poğaça

defne azer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc141675
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
601 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1,5 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı süt kaymağı
1-2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 yumurta akı
6-7 su bardağı elenmiş un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Sıvı yağ
Dilerseniz susam veya çörekotu
Araları için:
Kaşar peynir
Domates
Salatalık
Maydanoz
Marul
Sivri biber
Dereotu
Salam-Sosis-Sucuk

Yoğurma kabına maya, ılık süt ve suyu alın. 5 dakika kadar bekleyip elinizle karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Mümkünse elinizi yağa batırarak tatlı tabağı büyüklüğünde pişi açar gibi açın. Bezeye yağ gezdirin. Fırça yardımı ile bir yüzünü yağlayın. Bu yüzünü ortadan katlayarak D şekli verin. Bir tarafını uzun bırakın, yani uçlar tam denk gelmesin. Tekrar yağlayın ve V şeklini alacak biçimde yeniden katlayın. Fırın tepsinize dizerken açık kalan kısmına parmak uçlarınızla bastırın ki kabarınca çok açılmasın. Yine bu kısmını tepsiye gelecek şekilde az çevirerek yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. En az 30 dakika tepside dinlendirerek mayalanmasını sağlayın. Üzerine yumurta sarısı sürü , susam serpin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ilındığında aralarına dilediğiniz malzemeleri yerleştirip sandviç olarak sunun.



Sandviç Poğaça

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179741
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2024
102 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 - 5,5 su bardağı un
Arası için:
1/3 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
Servis için:
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
2 adet salatalık
1 adet domates
1/4 demet maydanoz
5-6 adet marul yaprağı

Un hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatın ve ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle tezgaha yayın.
Üzerine yağ sürün, ikiye katlayın.
Tekrar yağ sürün, dörde katlayın.
Fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Sandviç poğaçalarınız fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin ve aralarını; kaşar, maydanoz, salatalık ve domatesle süsleyerek servis edin.







Cepli Sandviç Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri



(2 adet Cepli Sandviç Poğaça 2,777 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort