|
|
Çerkes Barbunyası |
|
pek can
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc113592
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2015
3,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg barbunya
1/2 su bardağı tereyağı
2 adet soğan
1,5 su bardağı su
3 adet domates
200 gr ceviz
2 dilim bayat ekmek içi
3 diş sarmısak
1 fincan süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağı
Barbunyayı 5 dakika kaynar suda haşlayıp süzün.İnce kıyılmış soğanları tencereye koyduğunuz tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşince küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. İçine haşlanmış barbunyayı, tuzu, şekeri ve 1,5 su bardağı suyu ilave edip barbunya yumuşayana kadar pişirin. Pişirdikten sonra barbunyaları süzgece alın. Kalan suyu (1 su bardağından az olmamalı) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmiş sarmısakla birlikte blendırdan geçirin.
İçine süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karıştırıp servis tabağına alın. Kalanını barbunyanın üzerine yayın. Üstüne kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.
|
Çerkez Barbunya |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64822
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kuru barbunya
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gram ceviz
2 dilim ekmek içi
Kırmızıbiber, tuz
Barbunyayı akşamdan suya koyun. Sabahleyin suyunu süzün. Domatesleri doğrayıp pişirin. 3 su bardağı su ve barbunyayı koyarak 30 dakika pişirin. Pişen barbunyayı süzgeçten geçirin ve servis tabağına alın. Suyunu, ceviz, sarımsak, ekmek içi ve tuzla robottan geçirin, barbunyanın üzerine dökün. Zeytinyağında yakılmış pul biberle servis yapın.
|
|
Çerkez Barbunya Tarifleri Çerkez Yemekleri
|
|