|
Çerkez Tavuğu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118744
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016
1,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melisa Üryan
1 adet tavuk
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı tavuk suyu
3-4 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Tavuk yıkanıp tuz ile birlikte haşlanır. Ilıyınca derisi ve kemikleri ayrılır. Etler küçük küçük ayrılıp bir kaba konur. Bir başka kaba dövülmüş sarımsaklar, ekmek içi, kırmızı biber, ceviz ve tavuk suyu eklenir. Boza kıvamında bir karışım elde edilir. Bu karışım ayırdığımız tavuk etleri ile karıştırılır. Servis tabağına alınır.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96092
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Bir tavuk
400 g ceviz içi
Bir ekmek içi
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Tavuğu haşlayın, suyunu atmayın.
Etlerini didikleyin, ondan sonra cevizi ezip, ekmek içini de ufalayın ve bunları tavuk suyu ile karıştırın.
Sarımsağı ezip onu da ekleyin daha sonra tuz ve karabiberini katın.
Tuzu az koymaya özen gösterin yoksa ceviz fazlasını kaldırmaz çok tuzlu olabilir.
Bu malzemeyi tavuğun üstüne döküp karıştırın.
İstenirse üstüne kırmızı biber süs olarak serpilebilir.
|
Çerkez Tavuğu |
|
ilmekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87867
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013
2,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.ekmekisrafetme.com
250 gr tavuk göğsü
120 gr (1 adet) kuru soğan
100 gr (1 fincan) dövülmüş ceviz içi
4 gr (2 diş) sarımsak
125 gr (5 dilim) bayat ekmek
Kırmızıbiber, tuz
Tavuk etleri soğan ile birlikte haşlanır. (Arzu edilirse içine lezzetini ve besin değerini artırmak için havuç, kabak, kereviz sapı, defne yaprağı vb. ilaveler yapılabilir.) Haşlanmış tavuk süzülür, soğuduktan sonra lif lif ayıklanır. Ekmekler, ayrılan tavuk suyuna daldırılıp çıkartılarak yumuşamaları sağlanır. (Geri kalan tavuk suyu ile çorba ya da pilav yapılabilir.) Robotta çekilmiş ya da dövülmüş ceviz içi ile ıslatılmış ekmekler, ezilmiş sarımsak ve kırmızıbiber karıştırılıp yarım saat bekletilir. Sonra bir tülbent içine alınıp sıkılır, çıkan ceviz yağı ise ayrılır. Tülbentte kalan cevizli karışım ile tavuklar karıştırılır. Tuz eklenir, kıvamı çok katı olursa 1-2 çorba kaşığı tavuk suyu ile inceltilir. Çerkez tavuğu servis tabağına alınır, ayrılan ceviz yağıyla azıcık kırmızı toz biber karıştırılıp üzerine dökülür, cevizlerle süslenerek soğuk olarak servis yapılır.
|
Çerkez Tavuğu |
|
umut naz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc85166
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk (1800-2000 gr ağırlığında)
3 dilim bayat ekmeğin içi (kalın dilimlerden olacak)
750 gr ceviz içi
3 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Tavuğu yıkayıp tencereye yerleştirin. Üzerine tam çıkacak kadar su ilave edip 2 çay kaşığı tuz katarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp derisini ayıkladıktan sonra yarım parmak kalınlığında olacak şekilde didikleyin. Bu arada tavuk suyunu eli yakacak şekilde sıcak tutun. Diğer taraftan, ceviz ve toz biberi mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar aralıklı olarak çalıştırıp iyice çekin. Kabuklanın bıçakla soyduğunuz bayat ekmekleri robota koyup un gibi oluncaya kadar çekin, (aslında bütün bu işlemler kıyma makinası'nın 2 numaralı bıçağıyla yapılır)
Bir bakır tencerenin içine çekilmiş ceviz içini koyup üzerine elinizi yakacak kadar sıcak tavuk suyundan (sıcak tavuk suyu cevizin yağının çıkmasına yardımcı olacaktır. Bir kepçe kadar aktarıp elinizle yoğurmaya başlayın. Tekrar bir kepçe katın ve tıpkı köfte gibi yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz ceviz hamurunun "vıcık vıcık" ses çıkarması ve macun kıvamına gelmesi gerekiyor. Yaklaşık 4 kepçe tavuk suyundan sonra artık ceviz beyazlaşıp kırmızı renkli yağı dışarı vermeye başlayacaktır. Ceviz hamurunu tencerenin içine sıkıştırarak kırmızı renkli yağı çıkarın. Bu yağı kaşıkla bir tasın içine alın. (yaklaşık Vı su bardağı alacaktır) sonra da cevizin içine çekilmiş ekmek içini katıp yoğurmaya başlarken yine azar azar kepçeyle tavuk suyunu ilave etmeye devam edin. Karışım boza kıvamına (normal kek kıvamı gibi) gelinceye kadar sıcak tavuk suyunu katmaya devam edin. En sonunda buzdolabında beklettiğiniz di-dilmiş tavuklan katıp büyük bir kaşıkla kanştırın. Geniş ve kenarları yüksek bir servis tabağına boşaltın. 1 gece buzdolabında bekletip kıvam almasını sağlayın. Ertesi gün üzerine çıkardığınız kırmızı yağı gezdirip servise sunun.
|
ÇERKEZ TAVUĞU |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80286
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 adet orta boy tavuk
4 dilim, 1 santim kalınlığında kabuksuz beyaz ekmek
1 su bardağı süt
400 gram ceviz içi, sarı renkte
1/2 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı kaynamış tavuğun suyu
1) Tavuğu haşlayıp bir tabağa çıkarınız.
2) Ekmek içlerini bir kaba koyup sütü ilâve ederek ıslayınız.
3) Cevizi ince et makinesinden iki defa çekip yarısını küçük bir tencereye koyup üzerine kırmızıbiberi ilâve ediniz.
4) Gayet ağır ateşe koyup bir tahta kaşıkla 3 dakika karıştırıp yağını bırakması için ısıtınız.
5) Sonra çift katlı bir tülbentin içine koyarak elinizle kuvvetlice sıkarak yağını akıtarak saklayınız.
6) Kalan ceviz içini ve sıkarak suyunu aldığınız ekmeği tenceredeki ceviz içine ilâve ediniz. Bir kere karıştırıp tekrar makineden geçiriniz.
7) Tuzunu da ilâve ederek, ağaç bir kaşıkla veya bir çırpma teliyle iyice karıştırınız ve 3 bardak tavuk suyunu azar azar yediriniz.
8) Tavukların kemiklerini çıkardıktan sonra, etlerini elinizle ince ince dilimleyip, tevzi tabağına diziniz.
9) Üzerine muntazam olarak sosunu döküp, sosun üzerine yağını gezdirerek servis yapınız.
Not: Sosun kıvamı ne sulu ne de koyu olmalıdır. Sosun tam ortasına bir çay kaşığı dikiniz. Kaşık ağır ağır devrilirse kıvamı tam demektir. Devrilmezse biraz daha tavuk suyu ilâve ediniz.
|
Çerkez Tavuğu |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75375
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr tavuk göğsü
1 avuç ceviz içi
3 diş sarımsak
1 lt su
3 dilim bayat ekmek
Tuz
Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşlanan tavukları sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Eğer kemikli tavuk haşladıysanız kemiklerinden sıyırın ve ince ince didikleyin. Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın. Ceviz içlerini ve sarımsakları iyice dövün (iste göre rendenin küçük tarafı ile rendeleyebilirsiniz). Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz). Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın, isteğe göre kırmızı biber ile kavrulmuş tereyağı dökün ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın.
|
Çerkez Tavuğu |
|
bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc74885
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
2,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
400 gr ceviz içi
1 adet ekmeğin içi
2-3 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
Bir miktar pulbiber
Sıvıyağ
Tavuğu haşlayın, suyunu atmayın. Etlerini didikleyin, ondan sonra cevizi ezip, ekmek içini de ufalayın ve bunları tavuk suyu ile karıştırın. Sarımsağı ezip onu da ekleyin daha sonra tuz ve karabiberini katın. Tuzu az koymaya özen gösterin yoksa ceviz fazlasını kaldırmaz çok tuzlu olabilir. Bu malzemeyi tavuğun üstüne döküp karıştırın. isteğe bağlı çok az sıvı yağ ekleyebilrisiniz. Üzerine pul biber dökerek servis yapın.
|
Çerkez Tavuğu |
|
ahsen
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci |
Kısa URL: https://ml.md/lc72623
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy tavuk
1 adet kuru soğan
2 avuç bayat ekmek içi
1-2 diş sarımsak
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Biraz kırmızı pul biber
Biraz tuz
Tavuğu soğanla bol suda haşlayın.Haşlanan tavuğu süzün (suyunu ayırın) ve soğuyunca didikleyin. Sarımsağı, ekmekleri, ceviz içini, kırmızı biberi ve tuzu robottan geçirin. Bu karışıma tavukları ekleyin ve karıştırın. Eğer kıvamı katı ise 1-2 yemek kaşığı tavuk suyu ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Çerkez Tavuğu |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc71037
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2011
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek içi (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarımsak
Tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, pişirin. Etini lif lif ayirarak ince ince didin. Servis tabağına yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Didilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
|
Çerkez Tavuğu |
|
hacı anne
Aşçı
Kayıt: 09.07.2011
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65612
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 tavuk göğsü
1 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı süt
2-3 diş sarımsak (arzuya göre)
1 çay bardağı tavuk suyu
1/4 limon suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, kırmızıbiber
Tavuk göğsünü birkaç su yıkayarak tencereye yerleştirelim. Üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyerek ağır ateşte, göğüs eti yumuşayana dek haşlayalım. Eti, kemiklerinden ayırarak iri doğrayalım. Bayat ekmek içini sütle ıslatarak blendır veya robotun içine alalım. İçine sarımsakları, tavuk suyunu, ceviz içini, tuzu, karabiberi ekleyelim. Karışımı pürüzsüz kıvama getirerek etlerin üzerine gezdirelim, sıvıyağı kızdırıp kırmızıbiber ekleyerek sosun üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
|
ÇERKEZ TAVUĞU |
|
yeşeren dallar
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc61889
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk
250 gram bayat ekmek içi
250 gram ceviz
tuz
karabiber
kırmızı biber
Tavuk temizlenerek yıkanır, kaynar su içine atılır. Köpüğü alınır. Yavaş kaynatılır. Pişirilir, ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Ceviz makinadan geçirilir. Sonra 10 dakika evvel suda ıslatılmış 250 gr. ekmek sıkılarak cevize katılır, yetecek kadar kırmızı biber katılır. Hafifçe kavrulur ve tavukla birlikte servis yapılır.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61768
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
2,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bakpilic.com.tr
Bakpi Piliç eti (haşlanmış) 500 g
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kabuksuz beyaz ekmek 2 dilim
Süt 100 ml
Dövülmüş ceviz içi 150 g
Toz kırmızıbiber
Tavuk suyu tablet 250 ml
Haşlanmış ve soğumuş Bakpi Pilicin kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek iri parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Tuzlayın ve biberleyin. Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslatın. İyice ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzün. Ceviz içinin yarısını küçük bir tencereye koyun. Üzerine istenilen miktarda kırmızıbiber ilave edin. Çok ağır ateşte sürekli karıştırarak yağını bırakması için ısıtın. Isınmış cevizleri çift katlı bir tülbentin içine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın. Ceviz yağını bir kenarda saklayın. Yağını aldığınız ve kalan ceviz içleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırıp, robottan geçirin. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar tavuk suyunu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin (arzuya göre sosa dövülmüş sarımsak ve kırmızıbiber de eklenebilir). Tavuk parçalarının üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de önceden hazırladığınız ceviz yağını gezdirin. Bütün ceviz içleri ile süsleyerek servis yapın.
|
ÇERKEZ TAVUĞU |
|
şeker oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58608
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
2,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
500 gr. ceviz içi
250 gr. bayat ekmek
Bir demet maydanoz
Tuz
Biber
Karabiber
Ceviz ici iki defa et makinesinden geçirilir. 10 dakika evvel ıslatılmış ekmeğin 1/2'si sıkılarak biraz kırmızı biberle cevize ilâve edilir. Tekrar geçirilir. Çekme esnasında cevizin bıraktığı yağda iki kaşık kadar ayrıldıktan sonra tekrar çekilerek ekmek ilâve edilir. Biraz tavuk suyu konularak boza kıvamına getirilmiş haşlanmış tavuk eti ince ince didiklenir. Servis tabağına konur. Tuz, karabiber serpilir. Hazırlanan ceviz salçası üzerine dökülür. Ayrılan yağ gezdirilerek dökülür. Maydanozla süslenir.
|
ÇERKES TAVUĞU |
|
Hilvan'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56681
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010
2,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir veya birkaç besili köy tavuklarını keserek tüylerini ve içlerini ayıkladıktan sonra suda kaynatmalıdır.
Ara sıra köpüğünü de alıp atmalıdır. Bu esnada birkaç soğanı çentmeli ve sadeyağda pembeleştirmelidir.
Bir yandan da istenildiği kadar kuru ceviz içini havana koymalı, kırmızı biber, tuz ve bir mktar bayat ekmek içini de ıslatıp katarak sıkıca dövdükten sonra, sıkıp cevizin yağını bir kaba akıtmalıdır.
Haşlanmış tavukları da çıkarıp göğüs beyaz etlerini ve diğer kısımlarındaki etleri de kemiklerinden ayırmalı ve tavadaki pembeleşmiş soğanla birlikte biraz daha kızarttıktan sonra, bu et parçalarını tavuk suyunu hâvi tencereye almalı.
Dövülmüş biberli cevizi de ilâve ederek hepsini bir arada kaynatmalı, tamamiyle pişip suyu çekilince indirmeli ve üzerine ceviz yağını da döküp afiyetle yemelidir.
|
ÇERKEZ TAVUĞU |
|
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52440
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
2,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
Besili bir tavuğu yeterince haşlayıp süzdükten sonra soğumaya bırakınız. Sonra etlerini ayırıp tabağa koyunuz. Ayıklanmış ve sağlamlarından kuru cevizi döverek yağını bir kaba çıkarınız. Posayı tekrar havana koyup bayat ve nemli biraz ekmek içi ilâvesiyle iyi dövünüz. Sonra tavuğun suyu ile koyuca haleledip tuzunu da karıştırıp tabaktaki etin üzerine geçiriniz ve sonra çıkardığınız ceviz yağını üstünde gezdirip servis yapınız.
Not: Tavuk yerine besili bir hindi de olur. Bunun dikkat olunacak yönü tavuk çok semiz olacağı gibi ceviz de yeni olup, eski ve acı olmamalıdır. Cevizi döverken ekmeğe boğmayıp kararını açmamalıdır. Sonra koyu boza kıvamında olacak şekilde tavuğun suyu ile sulandırılmalıdır. Bunun için de cevizin incir çekirdeği gibi görülecek biçimde dövülmesi gerekir.
|
Çerkez Tavuğu |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51127
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk
100 gr. iç çeviz
Tuz
Kırmızı biber
2 dilim ekmek içi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuğu haşladıktan sonra etleri ayıklanır. Ceviz, kırmızı biber un haline gelinceye kadar dövülüp içine 2 dilim ekmek içi ufalanır. Sonra tavuk etleriyle hepsi karıştırılır. Azar azar tavuk suyu ilave edilir. Püre haline gelince servis yapılır. Üstüne sıvı yağ ile kızdırılmış kırmızı biber dökülür.
|
|