|
|
Çeşit Salata |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc71103
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2011
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
15-20 adet Taze Fasulye
1 Soğan
1 Havuç
4 dilim Tost Ekmeği
150 gr Mantar
1.5 Limon
6 çorba kaşığı Zeytinyağı
Biraz turşu
Çeyrek küçükboy Kırmızı Lahana
Biraz tuz, kekik
Roka
Tost ekmeğinin üzerine ince bir kat yağ sürerek küp küp keselim ve fırında kıtırlaşana dek kızartalım. Fasulye ve havuçları birlikte yumuşayana dek haşlayalım. Fasulye ve havuçları kibrit çöpü şeklinde keselim. Turşuları doğrayalım. Mantarları uzun dilimleyip, üzerlerine hemen limon suyu gezdirip, harmanlayalım. Soğanı ince piyazlık doğrayıp, tuzla ovarak acısını çıkarıp, yıkayalım. Kırmızı lahanayı çok ince dilimler halinde keselim. Varsa roka yapraklarım ilave edelim. Şimdi tüm malzemeyi derin bir kasede birleştirelim. Zeytinyağına, limon suyu, tuz ve kekik ekleyip, çırpalım. Kaseye boşaltıp, harmanlayalım. Kızarmış ekmekleri de ilave edip, servis yapalım.
|
ÇEŞİT SALATASI |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1864
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 tavuk
1 domates
1 sap kereviz
1 limon
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
½ kg su bardağı sıvı yağ
10 adet siyah zeytin
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tavuk, kereviz ve pirinci haşlayın. Tavuğun göğüs etlerini ayırıp, küçük parçalar halinde dilimleyin. Diğer malzemenin suyunu süzdükten sonra, kereviz, domates ve yeşil soğanı ince şerit biçiminde doğrayın ve diğer haşlanan malzemeşi ile birlikte karıştırın. Limon, tuz ve karabiberini de ekleyin. Üzerini dereotu ve zeytin ile süsleyin soğuk servis yapın.
|
|
ÇEŞİT SALATASI Tarifleri Balık Salatası Tarifleri
|
|