|
Çeşm-i Nigar Çorbası |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15804
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
2,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı et suyu yada su
1,5 su bardağı süt
2 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tane orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Tuz
Üzerine dökmek için;
1 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Çorbanın yapılacağı tencereye yağı koyun. Soğanları incecik doğrayın ve kavurun. Hemen arkasından unu ilave edin ve sararana dek kavurun. Mercimekleri yıkayıp tencereye ilave edin. 4 su bardağı et suyunuda koyun.
Mercimekler iyice pişince blendırdan geçirin. Blerdırınız yoksa süzgeçten geçirin.
Çorbayı tekrar ocağa koyun. Altını kısarak pişirin.
Meyanesi içinde yumurta sarılarını çırpın. İçine limon suyunu koyup tekrar çırpın. Çorbanın içine önce sütü karıştırarak koyun sonrada çırpılmış yumurtaları karıştıra karıştıra ilave edin. Bir taşım kaynatın.
Üstüne sıvı yağı kızdırıp toz kırmızı biberide biraz yakın ve çorbanın üstüne dökün.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.05.2024
|
Çeşm-i Nigar Çorbası |
|
Er Can
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc110963
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2015
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı un tarhanası
1 soğan
100 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Taze fesleğen
1 kabak
1 domates
6 tane top çavdar ekmeği
Tarhanayı 1 bardak suda ıslatalım. Tavaya yağ ve kıymayı koyup kavuralım. Soğanı, domatesi ve kabağı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. Tarhanayı tencereye boşaltıp 4 su bardağı su daha ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. Kaynayınca içine kavrulmuş karışımı koyup bir kaç dakika kaynatalım. Ekmeklerin üstünü kapak şekilde kesip içini oyalım. Çorbayı ekmek kasesine paylaştırıp taze fesleğenle süsleyip bekletmeden servis yapalım.
|
Çeşm-i Nigar Çorbası |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc145089
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2019
964 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 litre sıcak su
Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
Terbiyesi İçin:
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 limon suyu
Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta ateşte kavurun.
Soğanlar pembeleşince unu ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmelisiniz.
Mercimekler piştikten sonra tuzunu ekleyin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin.
Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın.
Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin.
|
Çeşm-i Nigar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175047
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2023
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
5 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
2 çay bardağı süt
1/2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağını koyduğunuz tencereyi orta kısık ateşe alarak ısıtın.
Ardından soğanı rendeleyin veya küp küp doğrayın. Tencereye eklediğiniz soğanları güzelce kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine unu ilave edin. Sonra mercimekleri ekleyin. Güzelce soteledikten sonra üzerine su tuz ve karabiberi ekleyin.
Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra tenceredeki çorbayı blenderdan geçirin.
Ardından terbiyesi için bir kasede yumurta, limon suyu ve sütü malzemeler birleşinceye kadar güzelce çırpın.
Ocaktaki çorbadan biraz alarak terbiyenin içine azar azar ekleyin.
Kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatın ve ocaktan alın. Servis etmeden önce üzeri için tereyağı ve pul biberi ayrı bir tavada kavurun.
Sonra çorbanın üzerine servis edin.
|
Çeşmi Nigar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178423
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2024
119 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 büyük baş soğan
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre su (10 su bardağı)
Tuz
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 limonun suyu
2 yumurta sarısı
Sosu için;
Tereyağı
Nane
Pul biber
Çeşmi Nigar Çorbası için ilk olarak, Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin.
Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
2 litre suyu ve yıkadığınız mercimekleri de ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın.
Bu aşamada çorbamızın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce çırpın.
Pişen çorbanızı ocaktan alıp blenderdan geçirin bir taraftan da hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ekleyin.
Blenderdan geçirdiğiniz ve terbiyesini eklediğiniz çorbayı tekrar ocağa koyun, tuzunu ayarlayıp 1-2 taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Sosunu hazırlayıp krokan ekmekleriniz ile servis edin.
|
|