|
Çeşminigar Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60040
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2011
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gönül Yeşil
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un
tuz
Üzerine:
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin
Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları alıp pembeleştirin.
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.
Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin.
Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın.
Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın.
Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun.
Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.
|
Çeşminigar Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59823
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2011
3,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 kase kırmızı mercimek
2 su bardağı süt
12 bardak et suyu
2 çorba kaşığı YONCA mısır yağı
2 adet soğan
1 adet havuç
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızıbiber
1 çay kaşığı YONCA sarımsak ezmesi
2 dilim yağda kavrulmuş bayat etmek
Tuz
Mısır yağını, sarımsak ve soğanı tencereye koyarak kavurun. Havuç ve biberleri küçük küçük doğrayın. Kırmızı mercimek ve doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyerek kavurun, unu ekleyin ve tekrar kavurun. Daha sonra et suyunu ilave edin bu kanşımı 20 dakika kısık ateşte pişirin, robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Ayn bir kapta yumurtayı süt ile çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
|
|