Kısa URL: https://ml.md/lc118141
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2016
1,366 defa indirildi / yazdırıldı
Hatice Öksüz
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gram jülyen doğranmış kuzu eti
3 adet orta boy doğranmış soğan
½ fincan parçalanmış ceviz
2 fincan pirinç
1 adet büyük boy kabukları soyulmuş çekirdekleri alınmış ve doğranmış domates
1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı adaçayı
1 çay kaşığı yenibahar
4 fincan et suyu ya da sade su
Tereyağını orta ateşte eritip altın sarısı renk alana dek kuzu etini soteleyin. Eti tavadan alıp sıcaklığını koruyacak şekilde kenara ayırın. Tavada kalan yağın içinde sararmadan yumuşayana dek soğanı çevirin. Cevizleri ve pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Domatesi et suyuyla birlikte ekleyin ve bir kez karıştırdıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Ocağı en kısık ayara getirip pirinç yumuşayana ve bütün suyunu çekene kadar pişmeye bırakın (20-30 dakika). Kuzu etini pilava ekleyip iyice ısıtın. Pişirme işlemi yapmadan kapağı kapalı bir halde sıcak bir yerde 15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine maydanoz veya nane serpiştirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc135598
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2018
799 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çeşni
30 gr margarin
2 çay bardağı kaynamış su
Tenceremize 30 gr sana margarinimizi erittikten sonra kaynamış olan suyumuzu tenceremize boşaltıyoruz.
Pirincimizi ayrı bir kabın içinde az bişey tuzla bekletiyoruz.
Kuş üzümümüzü de ayrı bir süzgeçte yıkıyoruz.
Kaynamakta olan suyumuza önce kuş üzümümüzü daha sonra pirincimizi ilave ettikten sonra 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı çeşnimizi katıp ağır ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz.
Tamamen suyunu çektikten sonra altını kapatıp servise sunuyoruz.