Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Ceviz Macunu (Kıbrıs) (2 adet - 112,130 defa bakıldı)

Ceviz Macunu (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ceviz Macunu (Kıbrıs)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38456
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2009
3,442 defa indirildi / yazdırıldı




50 Adet taze ceviz
2-2,5 bardak seker
50 badem (kabuklari soyulmus ve yagsiz tavada 1-2 dk.kizartilmis)
2 limon suyu
1-2 yk karanfil
1-2 tarcin
1 avuc sönmüs kirec
istenirse 1 yaprak güldamlasi

Cevizlerin kabuklari soyulur her iki ucundan centik atilir ve su dolu kovaya birakilir. (Dikkat! mutlaka eldiven giyiniz yoksa elleriniz kahverengi boyanir. Ne yaparsaniz faydasiz temizleyemezsiniz!). 6 gün boyunca gün asiri suyu degistirilir.6. gün suyun icine kirec karistirilir ve cevizler bu suda bir gece bekletilir. Ertesi gün iki uc kere sudan gecirilen cevizler su dolu bir tencerede kaynatilir ve suyu süzülür.
Bu islem 2 kere tekrarlanir. Ücüncu kere cevizler iyice yumusayana kadar kaynatilir.
Suyu süzülür ve sogumaya birakilir. Sogutulan cevizlerin herbirinin icine bademler yerlestirilir.
Cevizler bos bir tencereye konur ve üzerine sekeri eklenir. Kendi suyunu cikarana kadar (geceden sabaha) beklenir.
Tekrar kaynatmadan önce bu sefer karanfili,tarcini ve güldamlasi eklenir, kaynayinca limonu da katilir
ve bir iki tasim kaynatildiktan sonra alti kapatilir. Bu arada kullanilacak kavanozlar yikanir kaynatilir ve
firinda cok düsük isida kurutulur. Macunlar henüz sicakken, sicak olan kavanozlara doldurulur, kapaklari kapatilir ve ters cevrilerek sogumaya birakilir. Soguyunca serin ve kuru bir yerde bir yila kadar bozulmadan saklanabilir.


Ceviz Macunu (Kıbrıs)

hürmüz pak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2017
Mesajlar: 27
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130656
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2017
1,155 defa indirildi / yazdırıldı




https://gurmekibris.com

Kıbrıs’a özgü ceviz orta büyüklükte olur. Bu büyüklük bir kahve fincanı büyüklüğündedir. Ceviz meyveleri 20 Nisan – 10 Mayıs tarihleri (yaklaşık olarak) arasında tazeliklerinin son dönemlerindedir. Bu tarihten sonra sertleşirler. İşte bu dönemde kesilen cevizler alınıp soyulur. Temiz ve su dolu bir kaba konur. Sekiz gün süre ile su hergün değiştirilir. Bu işlem acılıkların gitmesini sağlar. Sekizinci günün sonunda bir şiş alınıp cevizler tam ortalarından delinir ve söndürülmüş kirecin içine konur. Bu işlem genellikle gece yapılır ve sabah erken kireçten alınıp dört kez kaynatılır. Dördüncü kezden sonra limonlu suya konur. Birkaç saat da limonlu suda bekletildikten sonra alınıp delinen yerlere ya kavrulmuş iç badem, ya karanfil ya da her ikisi de konur. Bu işlem bittikten sonra her yüz cevize bir okka şeker (yaklaşık bin üçyüz gr.) konup cevizler örtülür. Altı saat bekletilir, (dinlendirilir). Altı saatin sonunda kısık ateşte, özlenene kadar kaynatılır. Bu son kaynamada yeterince limon suyu ilave edilir. Limon suyundan şerbet yapışkanımsı bir özellik alır. Bu özelliği macunu uzun süre korur.







Ceviz Macunu (Kıbrıs) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Ceviz Macunu (Kıbrıs) 112,130 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort