Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > Ceviz Reçeli (2 adet - 146,195 defa bakıldı)

Ceviz Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ceviz Reçeli

yaver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2009
Mesajlar: 43
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc55189
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
2,013 defa indirildi / yazdırıldı




İçlenmemiş cevizi, yani ufak ve yeşil koza cevizden reçel yapacağınız miktarı alınız.
Bu koza cevizlerin yeşil kabuklarını keskin bir çakı ile çok ince olarak soyunuz.
Kabuğu soyulan bu cevizleri, zehirinin çıkması için, adi suda haşlayınız.
Zehiri çıkınca kevgire alıp, üstüne bolca su dökerek süzünüz.
Aldığınız koza yeşil ceviz 1 kilo kadarsa buna 1,5 kilo şeker kestirip, koca yeşil cevizleri bu kestirilmiş şeker içine atınız.
Sonra tencereyi ateşe koyarak ufak ve kabukları soyulmuş yeşil cevizleri şekeri emene ve koyulaşıncaya dek yavaş yavaş kaynatınız.
Ateşten indireceğiniz zaman içine bir miktar limon suyu karıştırınız.



Ceviz Reçeli

kanat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57318
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2010
2,599 defa indirildi / yazdırıldı




Süt cevizle yapılır. Cevizler ufak ve yeşil iken kabukları soyulup, suda haşlanır. Cevizlerin acılıklarını gidermek için kevgirde, bol su ile yıkanır. Sonra, bu yeşil cevizlerin bir kilosuna, bir buçuk kilo şekerle kestirilmiş şerbete atıp orta ateşete kaynatılır. Şerbeti içlerine nüfuz edip yumuşayınca, indirmeden biraz evvel, limon sıkılır ve reçel tamam olur.






Ceviz Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri



(2 adet Ceviz Reçeli 146,195 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort