|
Cevizli Ayçöreği (Milföy) |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc1825
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006
2,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 Adet milföy hamuru
1 Su bardağı ceviz içi
2 Adet portakal kabuğu rendesi
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı süt
½ Su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
ML® Ay Çöreği için tıklayın
|
Cevizli Ayçöreği |
|
AsuSena
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2007
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17360
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
3,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı yaş maya
2 çorba kaşığı su
1 su bardağı un
1 kahve fincanı pudraşekeri
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 tutam tuz
yarım limon kabuğu rendesi
İçi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Mayayı 2 çorba kaşığı ılık suda eritin. 1 su bardağı unu geniş bir kaba alın. Üzerine, erittiğiniz mayayı ekleyin. 1 kahve fincanı pudraşekeri, 2 çorba kaşığı margarin, 1 adet yumurta, 1 tutam tuz ve yarım limon kabuğu rendesini ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 2 saat bekletin. Çöreğin iç malzemesi için 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı pudraşekeri, 1 çorba kaşığı un, 1 adet yumurtanın akı ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın. Dinlendirilmiş hamuru 3 mm kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklükte yuvarlaklar kesin. Hazırladığınız içten bir miktar koyun. Yuvarlayarak sarın. Sardığınız hamura ay şekli verin. Üzerine bir firça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
ML® Milföyden Ayçöreği için tıklayın
ML® Ispanaklı Ayçöreği (görsel)
|
|