Kısa URL: https://ml.md/lc8898
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
HAMUR MALZEMELERİ
4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
5/4 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (12 gr.)
2/5 paket margarin (100 gr)
1 1/2 kahve fincanı toz şeker (80 gr.)
1/2 su bardağı ılık su veya süt (100 gr.)
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMELERİ
4 1/3 su bardağı toz halde ince çekilmiş fındık, badem (500 gr.)
2 1/2 su bardağı toz şeker (400 gr.)
2 tatlı kaşığı kakao (10 gr.)
1 su bardağı ayıklanmış doğranmış ceviz (115 gr.)
1 su bardağı doğranmış kuru üzüm (115 gr.)
1/2 çay kaşığı tarçın (1.5 gr.)
2 adet yumurta beyazı
Mayalı bir hamur hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve herbirini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın. Daha önceden hazırlamış olduğunuz ve köfte şeklini verdiğiniz iç malzemeleri bu hamurla sarın ve ay şeklini verin. Yağlı bir tepsiye dizerek 25-30 dakika daha dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
İçin Yapılışı: Bir kabın içine tüm malzemeleri koyarak iyice karıştırın. İstediğiniz sertlikte değilse biraz un ilâve edin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle köfte şeklini verin. Bu kanşımı daha önceden hazırlayarak dinlendirirseniz daha lezzetli ürünler elde edersiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc117413
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016
2,039 defa indirildi / yazdırıldı
4,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru pakmaya
yarım su bardağı ılık süt veya su
2 adet yumurta
Tuz
100 gram margarin
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1,5 kahve fincanı toz şeker
İç malzemeleri:
4 su bardağı ince çekilmiş fındık veya badem (500 gr)
2 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
2 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tarçın
2 adet yumurta beyazı
İç malzeme için bir kabın içerisine tüm iç malzemelerini koyarak, karıştırın. istediğiniz sertlikte değilse un ilave edebilirsiniz.
Mayayı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk. kadar bekleyin.
Diğer malzemeleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk. Bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın ve önceden hazırlanmış iç malzemelerini bu hamurla sarın ve ay şeklini verin. Yağlanmış tepsiye dizerek 25-30 dk dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 200 °C' de 15-20 dk. pişirin.