1 paket baklavalık yufka
3 – 4 su bardağı dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı sıvı yağ
200 gr tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Kare fırın tepsisini yağlayın ve baklavalık yufkaları dizmeye başlayın. Her katın arasını yağlayarak ve her 3’er kattan sonra dövülmüş ceviz içi serpiştirerek paketin tamamını kullanın. Son kat yufkayı da yerleştirdikten sonra baklava dilimlerini kesin. Ayrı bir tencerede şerbeti kaynatın. Bir sos tavasında tereyağını eritin. Yağı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak tatlıya şerbeti dökün ve tamamen çektiğinde servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc182876
Gönderme Tarihi: 04.May.2025
84 defa indirildi / yazdırıldı
Baklava İçin:
1 paket baklavalık yufka (yaklaşık 800 g, 40 yaprak)
250 g tereyağı (eritilmiş)
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca içine limon dilimini ekleyin.
10-12 dakika kaynatıp koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
İlk 10 yufkayı her katı eritilmiş tereyağı ile yağlayarak üst üste koyun.
Yufkanın üzerine bolca dövülmüş ceviz içi serpin.
Üzerine tekrar 10 kat yufka koyup her katı yağlayın.
Katta tekrar ceviz serpin.
Kalan 20 yufkayı da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek yerleştirin.
Keskin bir bıçakla baklavayı kare veya baklava dilimi şeklinde kesin.
Kalan tereyağını eşit şekilde üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında altı üstü kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
En az 3-4 saat dinlendirin.