Kısa URL: https://ml.md/lc44817
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
6,545 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
300 gr. ceviz içi
5 adet kuru kake (galeta unu) (kuru ekmek)
10 tane baş biber veya
1 çay kaşığı Kimyon
2 kaşık bibersalçası
Tuz
1 adet kuru soğan (küçük)
Baş biberler sıcak suda 20 dk. kadar bekletilip yumuşaması sağlanır. Tohum ve damarları ayıklanıp güzelce yıkanır ve bir süzgece konur. Suyu süzülen biberler cevizsoğan, kuru kake (galeta unu), kimyon ve tuz ilave edilerek et öğütücüsünde püre haline getirilir.
Not: Antakya'da baş biber tabiri yaz mevsiminde kurutulan kırmızı (acı) biber için kullanılır. Cevizli bibere, nar ekşisi ve zeytinyağı konulursa muhammara olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc104499
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
2,615 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
5 adet kurutulmuş kırmızıbiber
100 gr. Ceviz içi
1 adet soğan
2 adet etimek
Tuz
Kimyon
Kuru biberler sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilir.İçindeki tohum ve damarlı kısımlar temizlenir. Biberler iyice dövülerek püre haline getirilir. İçine ince doğranmış soğan, etimek, kimyon ve tuz eklenerek iyice ezilir ve kıvama getirilir. İsteyen bütün malzemeyi robota koyarak çekebilir. Servis tabağına yayılarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc148093
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
600 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet baş biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
300 gram ceviz içi
Kimyon
Tuz
Biberleri sıcak suda yumuşaması için 20 dakika kadar bekletin.
Çekirdeklerini ayıklayıp güzelce yıkayın ve süzdürün.
Biberlerin suyu süzülünce ceviz, soğan, ıslatılmış kızarmış ekmek ya da kuru ekmek ilave edin.
Kimyon ve tuzu da ekleyip püre haline getirin.