|
|
Cevizli Çıtır Kek |
|
kırmızı başlıklı kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc118913
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2016
1,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet elma
100 gr margarin
2,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumarta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın
Biraz muskat rendesi
25 gr margarin
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı soğuk su
Kıtırı için;
25 gr margarin
½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
½ su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı soğuk su
Derin bir kasede oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve pudra şekerini mikser veya bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
Şeker yumurtaların içinde eriyince yumuşamış yağı ilave edip, karıştırın.
Harç kıvamına gelince sütü, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçını ve muskat rendesini ekleyip, karıştırın.
Elmaların kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin, rendelenmiş elmaları, kullanıncaya kadar kararmaması için limonlu suda bekletin. Kek harcı kıvamına gelince içine rendelenmiş elmaları, suyunu süzüp, tahta bir kaşık ile harca ekleyip, karıştırın.
Kıtırı için küçük bir kaseye; yumuşamış margarini, şekeri, iri çekilmiş cevizi, tarçını ve suyu koyup, parmak uçlarınız ile kıtırı karıştırın.
Elmalı kek harcını yağlanmış kek kalıbına koyup, üzerine kıtırı parmaklarınız ile ufalıyarak koyun.
Cevizli kıtır keki, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
Pişen keki kalıbında en az 10 dakika bekletip, iyice soğutup, servis tabağına alın.
Arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
|
Cevizli Çıtır Kek |
|
mahinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc68345
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. esmer şeker
50 gr. un
60 gr. soğuk tereyağı
90 gr. iri doğranmış ceviz
Keki için:
300 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
Yarım çay kaşığ, tuz
125 gr. esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
4 iri yumurta
180 ml. süt
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 23 cm. çapında, ortası delikli, şekilli, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın ve içine un serpin.
Çıtır: Esmer şekeri ve unu orta boy bir kabın içinde karıştırın. Keskin bir bıçak yardımı ile içine tereyağından parçalar keserek karışım ufalanmış ekmek görüntüsü alana dek karıştırın. Cevizi içine ekleyin.
Kek: Un, kabartma tozu, hindistancevizi ve tuzu başka bir orta boy kabın içinde karıştırın. Tereyağını esmer şeker ile krema kıvamına gelinceye dek orta hızda çırpın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve karıştırın. Mikserin hızını düşürün. Kuru malzemeleri ve sütü dönüşümlü olarak azar azar karışıma ekleyerek yedirin. Hamurun yarısını kek kalıbına dökün. Hazırladığınız çıtır karışımının yarısını üzerine gezdirin. Kalan kek hamurunu kalıba aktarın ve yine kalan çıtır kek karışımını üzerine gezdirin. Kalıbı fırına vererek kekin üzeri altın rengini alana dek 50-60 dakika pişirin. Keki biraz soğuması için 15 dakika süreyle kalıbın içinde bekletin. Çıtır tabaka üstte kalacak şekilde kalıptan çıkararak ılık olarak servis yapın.
|
|
Cevizli Çıtır Kek Tarifleri Kayısılı Kek Tarifleri
|
|