|
|
Cevizli Dilimler |
|
ATLAS
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc17136
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
2,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Harcı için:
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri
Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın. 2 adet yumurta sarısını, pudra şekeri ve vanilyayı koyun, iyice yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru yağlanmış bir tepsiye incecik yayın. Üzerini hazırlayın. Bunun için çekilmiş cevizleri bir kaseye alın. Üzerine pudra şekeri katın. 2 adet yumurtanın sadece beyazını, kalan yumurtanın da tamamını ekleyin. İyice karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, biraz ılınınca dilimleyerek servis yapın.
|
Cevizli Dilimler |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8497
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2006
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
160 gr. bal
150 gr. şeker
30 gr. tereyağı
1 adet yumurta
1 paket karbonat
30 ml. süt
430 gr. elenmiş un
10 gr. baharat (tarçın, karanfil, kakule, zencefil, anason karışımı)
İçi için:
100 gr. havuç
30 gr. zencefil şekerlemesi
50 gr. tereyağı
150 gr. iç ceviz
2 adet yumurta
50 gr. şeker
50 gr. bal
40 gr. toz zencefil
15 gr. tarçın
25 gr. elenmiş un
30 gr. nişasta
300 gr. beyaz kuvertür
50 gr. bitter kuvertür
Balı, 100 gr. şeker, tereyağı ve 45 ml. su ile şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın ve soğumaya bırakın. Yumurtayı ve kalan şekeri mikserle krema gibi oluncaya kadar çırpın. Karbonatı sütün içinde eritin, unu baharatla karıştırın. Tereyağlı ballı karışımı, krema kıvamına getirdiğiniz yumurtayı, karbonatı ve unu bir kaba koyun mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Folyoya sarıp bir gece buzdolabında bekletin. Hamuru unlu tezgahta 2-3 mm. kalınlığında ve 31x21cm. büyüklüğünde açın, kenarlarını düzleştirin. 30x20 cm. büyüklüğündeki tepsiye yağlı kağıt serin ve hamuru yerleştirin, çatalla birçok defa delin. Havucu soyup ince rendeleyin. Ellerinizle sıkıştırıp sularını süzün. Şekerlemeyi ve cevizi ince kıyın. Tereyağını eritin. Yumurtalar, şeker ve balı mikserle 5 dakika çırpın. Havuç, tereyağı, ceviz, tarçın, nişasta, un, zencefil tozunu yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. 180°C'de ısıttığınız fırının ikinci rafında 30 dakika pişirip kalıpta soğumaya bırakın. Kuvertürleri ayrı ayrı benmaride ısıtın. Kurabiye hamurunu kalıptan çıkartın, 2,5-3 cm. eninde 10 şerit kesin. Şeritleri dörde bölün ve pasta ızgarasına yerleştirin. Üstlerini beyaz kuvertür ile kaplayın. Bitter kuvertürü ucu küçük kesilmiş torbaya dolurup kurabiyeleri süsleyin. Sertleşmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin. Aralarına kağıt sererek kutuya yerleştirin. Serin ve kuru bir yerde 10 gün saklayın.
|
|
Cevizli Dilimler Tarifleri Açma Tarifleri
|
|