|
|
Cevizli Ekmek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29326
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram Sana
2 su bardağı un
100 gram kaşar
1 su bardağından 2 parmak eksik süt (3/4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
Yarım ceviz
Kaşar peyniri rendeleyiniz.
Derin bir kabın içine unu, yağı, sütü, iri çekilmiş cevizi, kırmızı pul biberi, kabartma tozunu, tuz, karabiberi koyup yoğurunuz.
Hamur kıvamına gelince rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip yoğurmaya devam ediniz.
Hamuru bezelere ayırıp, yoğurunuz.
Yuvarlanan hamurları Sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye diziniz.
Üzerine yarım cevizleri koyup, hafifçe üzerlerine bastırınız.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında, ekmeklerin üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz.
ML® Cevizli Ekmek için tıklayın
|
Cevizli Ekmek |
|
çizik plak
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2012
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc81822
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
1,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
1 Adet instant maya
1 Bardak süt
250 gr cevizi
4 Bardak un
Unu eleyerek derin bir kaba alın. Maya, tozşeker, margarin tuz ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini birkaç kat bezle kapatıp sıcak bir ortamda 10 dakika mayalandırın. Hamur kabardıktan sonra iri çekilmiş ceviz içini ekleyip tekrar yoğurun. Hamura ekmek formu verin. Hamuru pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine fırçayla su sürün ve sıcak ortamda 15 dakika daha mayalandırın. Bir bıçak yardımıyla üzerini çizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika rengi pembeleşinceye kadar pişirin.
|
|
Cevizli Ekmek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|