Kısa URL: https://ml.md/lc69929
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011
3,133 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet elma
1 su bardağı ceviz içi (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1. Elmaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile oyarak çıkarın. Bir tencereye 3 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşeker koyup orta ateşe oturtun. Şeker eriyene kadar karıştırın.
2. Elmaları, oyuk tarafı yukarı gelecek şekilde tencereye dizip elmaların üzerine birer kaşık tozşeker ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp elmaları ağır ateşte 5 dakika kadar pişirin. Elmaları ters çevirip yumuşayana kadar 5 dakika daha pişirin.
3. Ceviziçini bir kâseye alıp tarçın ekleyip karıştırın. Elmaları tencereden alıp fırın kabına dizin. Cevizli tarçınlı karışımı ortalarına kaşıkla doldurup 180 derecede 5-10 dakika kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra arzuya göre üzerlerine tarçın serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc33622
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2009
4,709 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet elma
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalar soyulur, içleri oyulur. Çıkan kısımda bulunan çekirdek yatakları ve çekirdekler ayıklanır. Bir tavaya konur ve eze eze pişirilir. Diğer yanda yumurta beyazı ve şeker köpük olana kadar çırpılır. Üzerine ceviz ve soğumuş elma içi ve tarçın katılır, karıştırılır. Oyulmuş elmalara doldurulur. Elmalar fırın kabına sıralanır. 1 su bardağı su gezdirilir. Üzeri sıkıca aliminyum folyoyla kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir.