|
|
Cevizli Elma Pastası |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3955
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
2,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
HAMUR IÇIN
3 Kahve Fincani Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincani Esmer Seker
Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
5 Kahve Fincani Un
750 gr Eksi Elma
AYRICA
Kalibi Yaglamak Için Yag
2 Kahve Fincani Margarin
3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi
3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi
3 ÇorbaKasigi Tozseker
Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin, tuz, vanilya, seker
ve portakal kabugunu karistirin. Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma
tozunu karistirip yumurtali karisima ilave edin.
Elmalarin kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi
küçük küpler halinde dograyip hamura ekleyin.
Yuvarlak bir firin kalibini yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin
bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile kesikler açarak süsleyin. Çekirdek
bulunan kismi alta gelecek sekilde hamurun üzerine yerlestirin. Margarini
küçük parçalara bölüp kiyilmis cevizle birlikte eImalarin üzerine dagitin.
Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri resimde görüldügü gibi
pastanin kenarina yerlestirin.
Pastayi firinin orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina
vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.
Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine pudrasekeri
serpin.
Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz. Bunun için armutlari ayni sekilde
hazirlamaniz yeterli olur. Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da
kullanabilirsiniz.
|
|
Cevizli Elma Pastası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|