|
Cevizli Güllaç |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc5277
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 yaprak güllaç
250 gr ceviz içi
3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)
Şurubu:
2,5 su bardağı tozşeker
3 bardak su
Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun. Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın. Ortalarından keserek iki parçaya ayırın.
Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın.
Kalan sütü de üzerine dökün.
Şekerle suyu iki taşım kaynatın. Gülsuyu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin.
ML® Güllaç Dolması için tıklayın
|
CEVİZLİ GÜLLAÇ |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8176
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yaprak güllaç
18 adet kabuklu ceviz.
3 su bardağı süt
Yeteri kadar gül suyu
30 adet kesmeşeker
1,5 bardak sütle 30 adet şeker küçük bir tepside kaynatılır. Ufak bir tepsiye 1,5 su bardağı süt konur, bir yaprak güllâcın yarısı sütle ıslanır. İçine kıyılmış, doğulmuş. ceviz konur. Bohça gibi sarılır, kaynamış şekerli sütün içine bırakılır. Böylelikle güllaç tamamlanır. Üzerine gül suyu dökülür.
ML® Güllaç için tıklayın
|
CEVİZLİ GÜLLAÇ |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19844
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. güllaç,
100 gr. ceviz içi,
300 gr. şeker,
1/2 şişe süt.
Yapılışı:
1- 1/2 şişe sütü geniş bir kaba koyunuz.
2- Güllaçları süte batırıp hafif ıslatınız.
3- Islanmış güllaçları dörde katlayıp ortasına kıyılmış ceviz içi koyup sigara gibi sarınız.
4- Sarılan kısmı alta gelmek üzere bir tepsiye hepsini diziniz.
5- Artan sütü üzerine dökünüz.
6- Şekerin üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla ateşe koyup 1-2 taşım kaynatınız.
7- Kaynayan şerbeti güllaçların üzerine döküp kabın ağzını kapatıp böylece bir saat bırakınız.
8- Soğuyunca tatlı tabaklarına koyup servis yapınız.
ML® Güllaç Kızartması için tıklayın
|
CEVİZLİ GÜLLAÇ |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21328
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
2,546 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 güllaç yaprağı
1 avuç ceviz içi
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2 su bardağı şeker
Güllaç yapraklarının yarısını tepsiye üst üste yerleştiriniz. Üzerine çekilmiş ceviz serpiniz. Diğer yapraklarını üstüne kapatınız.
Sütü bakır bir kapta kaynatıp şekerini katınız. Soğuması için 10 dakika bekletip, güllacın üzerine gezdiriniz. Tepsiye bir kapak örtüp soğuyuncaya kadar bekletiniz. Dilimlere kesip tatlı tabaklarına yerleştirerek üzerine kıyımış fıstık serpiniz.
|
CEVİZLİ GÜLLÂÇ |
|
memo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc43705
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2009
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
6 Yaprak güllaç
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı rende ceviz
2 Kaşık gülsuyu
Vanilya
YAPILIŞI
1 Kaynamış süte şeker ilâve ederek şeker eriyene kadar karıştırınız.
2 Güllâçların sert kısımlarını kesip atınız.
3 Güllâçları ikiye bölerek, tepsi içinde el dayanacak sıcaklıktaki sütle ıslatınız.
4 Arzu ettiğiniz büyüklükte kesiniz. Arasına çekilmiş ceviz koyarak sigara veya muska şeklinde sarınız.
5 Çukur bir kaba diziniz. Üzerine kalan sütü ve gülsuyunu dökünüz.
6 10-15 dakika beklettikten sonra servis yapınız.
|
CEVİZLİ GÜLLAÇ |
|
sıcak köşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc51723
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
2,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yaprak güllaç
2 su bardağı süt
yarım bardak toz şeker
1 su bardağı iç ceviz
2 çorba kaşığı gül suyu
Bir bardak sütle toz şekeri küçük bir tepsiye koyup hızlı ateşte kaynatın.
Başka bir kaba koyacağınız sütte bir yaprak güllâcın yarısını ıslatın. Islak tarafını diğer tarafın üstüne koyup içine ceviz doldurun ve hemen güllâcı sarın. Güllâç çabucak yumuşadığı için elde kopup dağılabilir. Onun için güllacı hemen bohça gibi katlamalısınız. Diğer üç yaprağı da aynı şekilde sarın.
Sarmış olduğunuz güllâçları şekerli sütün içine bırakın. Üzerine gül suyu dökün.
Not: Güllacı elde saramıyorsanız başka usulü deneyebilirsiniz. Bir yaprak güllâcı sütle ıslatıp küçük bir çay fincanının içine koyun. Cevizi bunun ortasına yerleştirin. Güllâcın kenarını cevizin üstüne katlayın. Sonra fincanı ters çevirip sütlü şeker bulunan tepsiye oturtun.
|
CEVİZLİ GÜLLÂÇ |
|
çamay
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58727
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yaprak güllâç
3 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
Yarım kahve fincanı gülsuyu
1 bardak dövülmüş ceviz içi
Sütü kaynatın, şekeri ilâve edin. Ağır ağır karıştırarak eritin. Soğuması için bir kenara bırakın. Güllâç yapraklarının yarısını soğumuş şekerli süte batırıp ıslattıktan sonra kenarlı bir tepsiye börek yufkası yayar gibi hafifçe buruşturarak yayın. Dört güllâç yaprağını da bu şekilde üst üste yaydıktan sonra, dövülmüş cevizi döşeyin, üste geri kalan yaprakları ıslatıp serin. Geride kalan sütü ve gülsuyunu da en üste dökün. Güllâç sütü iyice emdikten sonra istediğiniz gibi keserek parçalara ayırıp, servis yapın.
Not: Güllâç mideyi yormadığı için özellikle ramazanda yenen bir tatlıdır.
|
Cevizli Güllaç |
|
kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc66568
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011
2,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 litre süt
1 paket güllaç
Yarım çay bardağı gülsuyu
400 gr. ceviz içi
Bir tencereye tozşekeri ve sütü koyun. Beş dakika (kaynamamasına dikkat ederek) ısıtın. Geniş bir tepsiye dökün. Bir adet güllaç yaprağını şekerli süte koyup, yumuşatın ve avuç içi büyüklüğüne getirin. İçine dövülmüş cevizden birçorba kaşığı koyun ve yaprağı katlayın. Başka bir kaba dizin. Her bir güllaç yaprağını aynı işlemden geçirin ve kaba dizin. Gül suyunu üzerine gezdirerek servis yapın.
|
CEVİZLİ GÜLLAÇ |
|
kutluk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc71775
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. güllaç
400 gr. tozşeker
150 gr. ceviz içi
Çeyrek limon suyu
1 su bardağı süt
400 gr. şekerden hafif suluca bir şurup hazırlayınız.
Sütü biraz ısıtıp genişçe bir kaba koyunuz.
Güllaç yapraklarını süte batırıp, biraz yumuşatınız.
Yumuşayan güllaçları 4'e katlayıp, orta kısmına çekilmiş ceviz içini koyup, dikdörtgen, kare vb. şekiller verip, servis tabağına diziniz.
Güllaç yapraklarının hepsi bitince elinizde süt artmışsa bunu da güllaçların üzerine döküp, biraz bekleterek güllaçları katılaştırınız.
Güllaçlar katılaşınca orta sıcaklıktaki şurubu güllaçların üzerine döküp, tabağın üzerine bir kapak kapatıp, şurubu çekinceye kadar bekletiniz.
Şurubu iyice çekince ve soğuyunca tabağın kenarlarını silip, servis yapınız.
|
CEVİZLİ GÜLLAÇ |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75624
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
3,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak)
2,5 litre süt
600 gram tozşeker
200 gram ceviz
İsteğe göre;
1/2 fincan gülsuyu veya vanilya
Sütü, tozşekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım.
Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım.
Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım.
Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten bastırarak, güllacın sütü çekmesini sağlayalım. Koyduğumuz güllaç yaprağı iyice yumuşamak
İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş ceviz serpelim.
İki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitinceye kadar aynı işleme devam edelim.
Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim.
Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz.
Not: Güllacı böyle bir bütün tepsi döşeyebildiğimiz gibi, her bir yaprak güllacı şekerli sütle ıslatıp, içine ceviz koyarak bohça gibi de katladıktan sonra kenarlı bir tepsiye dizip, üzerine bir miktar daha şekerli sütten döküp, çektirerek de hazırlayabiliriz.
|
Cevizli Güllaç |
|
burdur'lu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc99796
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
1,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı ceviz içi
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı gülsuyu
Sütü ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar 5 dakika kadar pişirin. Ilık hale gelmesini bekleyin. Güllaç yapraklarını da bu ılık şekerli su ile ıslatın ve tek kişilik porsiyonlar halinde kaplara alın. Aralarına ceviz koyun. Kalan sütü de üzerine döküp gülsuyu ekleyip soğumaya bırakın.
|
Cevizli Güllaç |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143387
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
563 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket güllaç
4 su bardağı süt
Çeyrek çay bardağı gül suyu
2 su bardağı toz şeker
250 gram ceviz
1 adet nar
Sütü ısıtın. Daha sonra, 2 su bardağı toz şekeri ilave edip kaynatın. Kaynatmış olduğunuz sütü cam tepsiye dökün ve güllaçları parçalara ayırıp, tepsinin içinde ıslatın.
Güllaçların ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir cam fırın tepsisine dizin ve kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
|
Cevizli Güllaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169789
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2023
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Islatmak için:
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Güllaç:
6 adet güllaç
İç malzeme:
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Süslemek için:
4 - 5 adet çilek
Kalıp:
Yuvarlak kalıp (Ø 26 cm)
5 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp arada karıştırarak ılıtın.
Soğuyan sütü geniş bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırarak ıslatın ve kalıba alın. Kalıba 2 adet ıslatılmış güllaç yaprağı koyduktan sonra üzerine cevizlerin yarısını serpin. Tekrar ıslatılmış 2 adet güllaç yaprağı koyup kalan cevizleri serpin. Kalan güllaç yapraklarını ıslatıp en üste yerleştirin. Üzerine kalan sütü dökün ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda dilimleyip çilek ile süsleyin ve servis yapın.
|
Cevizli Güllaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171527
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
532 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 paket güllaç
2 litre süt
3 su bardağı toz şeker
250 gr ceviz içi
Üzeri için:
4-5 yemek kaşığı ceviz içi (İnce çekilmiş)
Çilek
Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın. Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondoda çekin. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarını dizin. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığından ve hepsinin iyice ıslandığından emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin. 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra çekilmiş cevizi bolca dökün ve kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatarak üzerine dizin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin. Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
|
|