| 
 
 
 | 
Cevizli İrmik Helvası | 
  | 
çağla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22805 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008 
3,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı irmik
 
1 paket margarin
 
4 su bardağı şeker
 
5 su bardağı süt
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
 
İrmik ve margarin sürekli karıştırmak koşuluyla irmik yağı bırakıp çekene ve koyulaşana dek kavrulur. Bu arada süt ve şeker orta ateşte karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kavrulan irmiğin üzerine ceviz katılır 1-2 dakika daha kavrulur. Şekerli süt dikkatli bir şekilde irmiğin üzerine dökülür, karıştırılır. Kaynama noktasına gelince ocak kısığa alınır, kapak kapatılır. Ara sıra karıştırarak yarım saat kadar pişirilir. Ateşten alınır, 25 dakika dinlendirilir. Karıştırarak servise sunulur.
 
 
 ML® İrmik Helvası için tıklayın
 
 ML® Fıstıklı Cevizli Helva için tıklayın
 
 
  
 | 
Cevizli İrmik Helvası | 
  | 
kavalye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2012 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82445 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2012 
2,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
1 çay kaşığı toz tarçın
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı  
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
Yarım çay bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
 
Bir tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin. 1 su bardağı irmik, 1 çay kaşığı toz şekeri kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Arada sırada karıştırmayı unutmayın.  İrmik helvasını ılık olarak servis yapın. Üzerine iri ceviz parçaları ekleyin.
  
 | 
Cevizli İrmik Helvası | 
  | 
bambu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.01.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96013 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2014 
1,986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram tereyağı
 
200 gram irmik
 
1.5 su bardağı şeker
 
2 çay bardağı ceviz
 
2.5 su bardağı süt
 
 
Tereyağını tavada eritip, üzerine irmiği ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kavurup üzerine şekeri ve sütü döküp karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika kadar dinlendirin. İçine kıyılmış cevizi üzerine süsleyip servis yapın.
  
 | 
Cevizli İrmik Helvası | 
  | 
poster 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.05.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107791 
Gönderme Tarihi: 22.May.2015 
1,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı ceviz ya da dolma fıstığı
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı süt
 
2 su bardağı şeker
 
 
Büyük bir tavanın içinde irmiği ve yağı yaklaşık 15 dakika kadar kavurun. Diğer taraftan şekeri ve sütü kaynatıp kavrulan helvanın içine ilave ederek kavurmaya devam edin. Demlenmeye bırakın. Üzerine cevizi kıyıp ekleyin ve kaşıkla şekillendirin. Servis tabaklarında isterseniz tek tek kaşıkla isterseniz de bütün olarak yerleştirip sunum yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |