|
|
Cevizli İzci Tatlısı |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc79451
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2012
1,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Su Bardağı çekilmiş ceviz
1 Adet limon kabuğu rendesi
2 Çorba Kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
5 Çorba Kaşığı Süsleme için çekilmiş ceviz
3 Su Bardağı su
5 Su Bardağı un
3 Su Bardağı tozşeker
0,5 Adet limon suyu
1 Tutam tuz
2 Çorba Kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma şekli verin. Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerlerine desen yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Tencerede tozşeker ile suyu kaynatın. Koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. Tatlıyı fırından çıkarıp ılık şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın.
|
Cevizli İzci Tatlısı |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc78958
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2012
1,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet fiske tuz
2 Çorba Kaşığı zeytinyağı
3 Su Bardağı şeker
1 Kahve Kaşığı KABARTMA TOZU
1 Çay Bardağı limon suyu
1 Bardak çekilmiş ceviz içi
1 Adet yumurta
2 Çorba Kaşığı yoğurt
5 Su Bardağı un
1- Margarin, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
2- Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.
3- Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir).
4- Tepsiye dizip fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken ılık şuruba atılır.
ŞURUBUN HAZIRLANIŞI: 3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız.)
|
|
Cevizli İzci Tatlısı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|