|
Cevizli Kereviz Salatası |
|
hasat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc49446
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
2,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kereviz
60 gr ceviziçi
80 gr mayonez
2 adet limon
3 gr beyaz biber
30 gr sızma yağ
Kerevizleri soyup rendeden geçirin ve limonlu suda bekletin. Diğer tarafta cevizleri ufak parçacıklara bölün, rendelenmiş kerevizleri de limonlu sudan alıp sıkın ve bir kap içinde mayonezi ve tatlandırıcıları katarak servis tabağına koyun. Servis etmeden önce, üzerine ceviz parçacıkları serpiştirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 26.02.2024
|
Cevizli Kereviz Salatası |
|
feyza 15
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc140632
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2019
749 defa indirildi / yazdırıldı
|
Canan Karatay
2 adet orta boy kereviz
1 çay bardağı ceviz içi (havanda irice ezilmiş)
200 gr süzme yoğurt
3-4 dal kereviz yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kristal kayatuzu (ağız tadına göre)
Kerevizleri soyun, yıkayın ve rendeleyin. Kararmaması için hemen limon suyu ile ovun.
Maydanoz ve kereviz yapraklarını yıkayıp, ayrı olarak ince ince doğrayın.
Cam bir kâsede süzme yoğurt, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın, kereviz sapları ve yarım çay bardağı cevizle birlikte kerevizlerin üzerine ilave edin, hepsini birlikte iyiceizle süsleyip servis edin. karıştırın.
Salatayı doğranmış maydanoz ve kalan cevizle birlikte kerevizlerin üzerine ilave edin, hepsini birlikte iyice karıştırın. Salatayı doğranmış maydanoz ve kalan cevizle süsleyip servis edin.
|
Cevizli Kereviz Salatası |
|
berika
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148181
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz
1 adet limon suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1,5 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Kerevizleri soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
Kararmamaları için üstlerine limon suyu gezdirip kenara alın.
Sarımsakları da rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Yoğurt, tuz ve mayonezle birlikte bir kasede güzelce karıştırın.
Kerevizlerin suyunu elinizle hafifçe sıkarak süzün.
Kerevizleri sarımsaklı yoğurtla ve dövülmüş cevizle birleştirip harmanlayın.
Servis tabağına alıp üzerini ceviz parçaları ile süsleyerek servis edin.
|
|