Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
250 gr. un
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı rendelenmiş keş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı su
Tuz
Un, yumurta sarıları, bir tutam tuz ve 1 çay bardağı su ile hamur yapıp, yufka inceliğinde açılır.
Hamurlar kare şeklinde kesilir. Başka bir kapta su, sıvıyağ ve tuz kaynatılır.
Açılan hamurlar bu suda haşlanır ve derin bir kaba alınır.
Bir tavada tereyağı, rendelenmiş keş, ve ceviz sotelenir.
Bu keşli cevizli karışım hamurların üzerine dökülüp servis yapılır.
|