|
|
Cevizli Kuş Yuvası |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc67298
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tepeleme un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
400 gr. iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı nişasta
1 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
150 gr. tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzu koyun. Ara sıra su ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Nişasta ya da un serperek, baklava hamuru inceliğinde açın. Kenarlarını keserek dikdörtgen haline getirin. Açtığınız hamurun kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerine ceviz serpip alt ucundan yukarı doğru sarıp, rulo haline getirin. Rulo hamurdan iki parmak genişliğinde parçalar kesip bir tepsiye dizin. Tereyağını eritip tepsinin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana kadar pişirin. Sonra ocaktan alıp soğutun. Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri tencerede karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya döküp iyice çekmesini bekleyin.
|
Cevizli Kuş Yuvası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc64331
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
3,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1/2 limonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz
400 gr. ceviz
1/2 su bardağı nişasta
Şerbeti:
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Un, yumurta, yoğurt, limon suyu, tuz ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Nişastayla açın, dövülmüş ceviz serpin. Rulo şeklinde sarın ve dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu da ekleyip bir-iki taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökün.
Fotoğraf "mehmet çınar" tarafından gönderildi. 19.01.2021
|
|
Cevizli Kuş Yuvası Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
|
|