|
Cevizli Lokum |
|
oya alnıak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2013
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89516
Gönderme Tarihi: 24.May.2013
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve bir yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek yoğurun. Mayalanması için üzeri kapalı bekletin. Bu arada şekerin üzerine ceviz, tarçın, kuru üzüm, yenibahar ve diğer yumurtayı ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde açıp üzerine tereyağı sürün, cevizli karışımın çoğunu yayın. Rulo şeklinde sarıp 2 parmak eninde kesin. Tepsiye dik olarak yan yana dizin. Ayırdığınız karışımdan üzerine elinizle yedirin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca isterseniz kayısı marmeladı sürüp soğumaya bırakın.
|
Cevizli Lokum |
|
hünerli eller
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56318
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2010
2,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 yumurta (akı, sarısı ayrılır)
1/2 paket tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
4 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya (40 gr.)
susam
tuz
İçi için:
1,5 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1 tatlı kaşığı yenibahar
Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı, eritip ılıttığımız yağı, yumurta akını, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Hamurdan yumruk iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım Bezeleri unlanmış bir zeminde 3 mm. kalınlığında açalım. Üzerine iri dövülmüş ceviz ve yenibahar serperek hamuru rulo yapıp saralım. Hamur rulosundan 3 cm. eninde parçalar keserek margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayarak hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serperek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
|
CEVİZLİ LOKUM |
|
dağarcık
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36417
Gönderme Tarihi: 14.May.2009
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Derin bir kaba kibrit büyüklüğünde yaş maya ve tuzu alın. Ekmek hamuru kıvamına gelene kadar su ve un koyun. Hamurdan üç eşit parça koparın. Tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız her hamuru 1 su bardağı sıvı yağ ile yağlayın. Üzerine 1 buçuk su bardağı dövülmüş ceviz ve 1 çorba kaşığı tarçın serpin. Rulo biçiminde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin. Üzerlerine sıvı yağ sürüp, tepsiye dizin. Yarım saat daha dinlendirip, firma verin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
CEVİZLİ LOKUM |
|
solmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc33231
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009
2,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4 bardak un
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 bardak ceviz
süt
sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
yenibahar
tarçın
yoğurt
tuz
susam.
Un, maya, şeker, tuz ve aldığı kadar ılık sütle bir hamur yoğurup 45 dk. dinlendirin. Hamuru bol yağla ince bir şekilde yuvarlak açın ve üzerine ceviz, tarçın ve yenibaharı karıştırıp serpin. Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin ve bir fırın tepsisine kesik yerleden tepsiye yatırarak dizin. Üzerine, yumurtanın sarısını yoğurtla çırpıp sürün ve susam serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Cevizli Lokum |
|
musti
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc27658
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2008
3,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına)
2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini derince bir kaba koyun. İçine yumurtanın beyazını, cevizi, yoğurdu, sıvıyağı koyup elle yoğurun. Sonra içine kabartma tozu karıştırılmış unu yavaşça ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonra elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yassıltarak, 2mm kalınlığında ve 2 parmak genişliğinde şeritler elde edin. Bu şeritleri tepsiye döşeyin. Hepsi bitince bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Üzerine yumurta sarısını sürüp, 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
ML® Lokumlu Kek için tıklayın
|
CEVİZLİ LOKUM |
|
kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23720
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
4,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
20 gr yaş hamur mayası
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr ceviz
1 tatlı kaşığı bahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
aldığı kadar ılık su
Yapılışı:
Bir kaba sütün içinde eritilmiş maya, yağ, tuz, şeker biraz su ve az bir miktar un konup mikserde çırpılır. Hamur cıvık bir şekilde mayalandırılmaya bırakılır. Tekrar un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında ince özlendirilerek mayalandıktan sonra büyükçe parçalar kopararak fayansın üzerine biraz yağ dökerek o yağ ile hamur kare şeklinde açılır. Dövülmüş cevizle bahar, tarçın, şeker ile karıştırılarak bir miktar alarak üzerine yayılır. Rulo gibi sarılır. Üçer cm genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımları görünecek şekilde tepsiye dizilir. Kalan hamura da aynı şekilde yapıp tepsiyi doldurduktan sonra 30 dakika tepsi mayası aldırılır. Üzerine yumurtalı yoğurt sürülüp kızgın fırına verilir.
|
|