|
|
Cevizli Muzlu Kek |
|
Nakip
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc100922
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014
1,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr pudra şekeri
250 gr un
200 gr margarin
1 adet yumurta
3 adet muz
100ml süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 kase ceviz
Öncelikle kek kalıbını yağlayın. Her birinden 2 yemek kaşığı olmak üzere şeker, un ve cevizleri karıştırın, daha sonra eritilmiş margarini ekleyin. Birkaç parçaya ayırın ve tekrar birleştirip katı hale gelene kadar hamuru yoğurun. Yumurtaları kırın ve muz ,yağ,süt ekleyip iyice karıştırın. Bir başka büyük kasede şekerin, unun, cevizlerin geri kalanını karıştırın ve tarçınla karbonatı da ekleyin ve bu karışımları karıştırın ardından spatulayla kalıba dökün. 50 dakika kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika kalıbın içinde bekletin sonra başka bir kaba alıp soğumasını bekleyin dilim dilim kesip servis yapın.
|
Cevizli Muzlu Kek |
|
sanatkar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17649
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2007
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin,
3/4 su bardağı tozşeker,
2 hafifçe çırpılmış yumurta,
1 + 1/2 bardak un,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
2 çorba kaşığı süt,
3/4 su bardağı ezilmiş muz,
çeyrek su bardağı kıyılmış ceviz,
yarım su bardağı çikolata parçaları.
Krem peynirli kaplama için:
125 gram labne peyniri,
çeyrek su bardağı pudraşekeri,
1 paket vanilya,
2 çorba kaşığı krema.
Süslemek için ceviz ve tarçın
Fırını 180 dereceye getirin. 23 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın. Mikser yardımıyla yağ ve tozşekeri koyu kıvama getirene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurtadan sonra ayrı ayrı karıştırın. Karışımı daha geniş bir kaba alın. Metal bir kaşık yardımıyla, unu ve kabartma tozunu sütle karıştırın. Muzları, ceviz, çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karışıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini bıçakla düzeltin. 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartmadan önce yine de kekinize bir bıçak batırarak ortasının pişip pişmediğini kontrol edin. Keki ters çevirmeden önce kalıbının içinde 10 dakika kadar soğutun.
Peynirli kaplamayı yapmak için: Mikserle, peyniri koyu krema kıvamına gelene kadar çırpın. Pudraşekeri, vanilya ve kremayı ekleyin. İyice karışıncaya kadar çırpın. Kekin üzerine bu hazırladığınız kremayı düzgün bir şekilde dökün. Üzerini ceviz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.
|
|
Cevizli Muzlu Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
|
|