|
Cevizli Patlıcan |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3647
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg patlıcan
4 yemek kasigi un
750 gr domates
10 dis sarmisak
100 gr ceviz
1/2 çay bardagi zeytinyağı
YAPILIŞI
Patlicanlari yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kizartin. Isiya dayanikli bir firin kabina dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsaklari soyun ve iyice ezin. Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarmisak ve tuz katin. Pütürsüz ve koyu kivamli olunca sirke ve dövülmüs ceviz içini ilave edin. Hazirladiginiz sosu patlıcanlarin üzerine döküp, en üstü kizarip, kesilicek katiliga ulasana kadar firinlayin. Soguyunca da dilimlere keserek servis yapin.
ML® Cevizli Ispanak için tıklayın
|
CEVİZLİ PATLICAN |
|
dağarcık
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36419
Gönderme Tarihi: 14.May.2009
2,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin. 1 su bardağı cevizi yağın içine alın. Karıştırarak kavurun. 1 su bardağı su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kırmızıbiber ilave edin. 2 adet patlıcanın kabuklarını soyun. Uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bekletin. Sudan çıkartıp sıkın. Sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Önceden hazırladığınız cevizli sosu üzerine döküp servis yapın.
|
CEVİZLİ PATLICAN |
|
ülker ünver
Aşçı
Kayıt: 07.11.2009
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43386
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2009
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1/2 kg patlıcan
3 domates
2 yemek kaşığı un
5 diş sarımsak
50 gr. dövülmüş ceviz içi
zeytinyağı
tuz.
Patlıcanları dilimleyip, yarım saat tuzlu suda bekletin ve kurulayıp kızgın yağda kızartın. Unu yağda kavurup, üzerine rendelenmiş domatesleri, ezilmiş sarımsakları ve yeteri kadar tuzu ekleyin. Sos koyu kıvamlı hale gelince, sirke ve cevizi ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir cam kaba patlıcanları yayıp, sosu üzerine dökün. 160 derecede ısıtılmışfırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
|
|