https://www.posta.com.tr
2 çay bardağı pekmez
Yarım su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
Yumurtaları toz şekerle beraber, krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Pekmez ve yoğurtla karıştırın. Ununuza, kabartma tozu ve tarçını ekleyin. Ceviz içlerinizi hamur karışımına ilave edin. Yağlanmış fırın kaplarına, hamurunuzu paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 derecede, hamurunuz kabarıp, altın rengini alana kadar pişirin. Ayrı bir kasede, krema ve pudra şekerini çırpın. Krema iyice koyulaşınca, 1 saat buzdolabında bekletin. Krema sıkacağı ile, keklerinizi üzerine sıkın, şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
|