Ceviz dövülür, sarımsaklar ayrı yerde dövüldükten sonra cevize karıştırılır. Peynir çatalla ezilir ve sarımsaklı cevize karıştırılır. Karışıma kırmızı pul biber ilave edilir ve sızma zeytinyağı azar azar peynire çatalla ezilip karıştırılmak sureti ile yedirilir. Buzdolabında yarım saat bekletilir, eğer istenirse dilimlenmiı baget ekmeğe sürülüp servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc4686
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2006
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr Eski Kasar Peyniri
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kasigi Tereyağıi
50 gr Ince Çekilmis Ceviziçi,findik, badem karisimi
Kasar peynirini küçük küpler halinde kesin. Once çirpilmis yumurtaya ardindan findik, ceviz, badem karisimina bulayin. Tereyağıini teflon tavada eritin. Karisima bulanmis peynirleri ilave edin. Sik sik çevirerek her tarafini kizartip servis tabagina alin. Kiraz jölesi veya reçel ile servis yapin.