|
Cevizli Tahinli Çörek |
|
haza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc83379
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
3 Bardak un
2 Avuç Ceviz İçi
1 Çay Kaşığı tuz
1 Bardak tahin
4 Çorba Kaşığı toz şeker
1 Adet yumurta
Geniş bir kabın içine unu , eritilmiş margarini ve suyu koyarak hamur haline getiriyoruz. Daha sonra hamurumuzu iyice açıp içine tahini döküyoruz kapatıp dinlendirdikten sonra tekrardan açıp içine cevizi yerleştirip hamurumuzu kapatıyoruz üzerine yumurta sarısı sosumuzu sürüp fırına veriyoruz
|
Cevizli ve Tahinli Çörek |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80214
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012
1,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı yoğurt
0,5 Paket maya
5 Yemek Kaşığı tahin
3 Su Bardağı un
1 Adet yumurta
6 Yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Çay Bardağı Ilık Süt
1 Çay Bardağı dövülmüş ceviz
2 Çay Kaşığı tuz
Unumuzu yoğurma kabına alıyoruz.içine oda sıcaklığındaki margarini, mayayı, sütü, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı koyduktan sonra hamur iyice özleşesiye kadar yoğurulur.hamurun mayalanması için 1 saat kadar bekletilir. Mayalanan hamur 3 eşit parçaya ayrılır. 1. parça merdane yardımıyla açıldıktan başka bir kaşöye alınır. Üstüne ilk olarak sıvıyağ sonra tahin sürülür, ceviz konulur. Diğer tarafta 2. hamur da açılır.yine sıvıyağ,tahin sürülür.sonra da ceviz konulur.daha önceden açmış olduğumuz 1. hamurun üstüne konulur. 3. hamur da açıldıktan sonra tekrar sıvıyağ, tahin ve ceviz konulduktan sonra diğer açtığımız hamurların üstüne konulup kenardan başlanarak rulo yapılır. Oluşan rulodan 2 parmak kalığında parçalar kesilerek tahinli kısım üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir.
|
Ceviz ve Tahinli Çörek |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78529
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
2,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
3 Su Bardağı un
1 Su Bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
5 Çorba Kaşığı tahin
1 Çay Bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba Kaşığı yoğurt
1 Paket Sana Hamurişi
1 Adet yumurta sarısı
Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın. 1 Paket margarin 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir müddet hamuru dinlendirin. Daha sonra hamuru ikiye ayırın. Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın. Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın. Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin. Yufkaları rulo yapın.Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
Cevizli Tahinli Çörek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29599
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 kutu Sana Hamurişi tahinli peynirli sandviç sürme
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 paket kabartma tozu
- ½ demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- Aldığı kadar un
- Üzeri İçin:
- Az un
- 8-12 adet yarım ceviz
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Derin bir kâsenin içine az miktarda un koyup üzerine sıvı yağı, yumurta beyazını, kıyılmış dereotunu, tuzu, kıyılmış sarımsağı, Sana Crème Bonjour tahinli peynirli sandviç sürmeyi koyup yavaş yavaş un ilave ederek hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.
2. Hamur kıvamına geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
3. Şekil alan çörekleri sonra Sana ile yağladığınız fırın tepsisine dizin.
4. Bir fırça yardımıyla çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp üzerlerine yarım ceviz koyup en son olarak bir süzgeç ile az un serpin.
5. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında cevizli tahinli çöreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
|
|