Kısa URL: https://ml.md/lc119329
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2016
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
200 gr margarin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta
1 paket vanilya
İstenildiği kadar tahin
Şekerle tahini iyice karıştırın. Ardından oda sıcaklığında yumuşamış sana margarin, vanilya ve 1 yumurta sarısını iyice karıştırın daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp üzerini yumurta akına batırıp cevize bulayın ve tepsiye dizin. 175 derece de ısıttığınız fırında 15-25 dk. pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc132593
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
757 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviziçi
Aldığı kadar un
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Küçük yuvarlaklar alıp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında fazla kızartmadan pişirin.