|
Cevizli ve Tarçınlı Kek |
|
kuzucukkk
Aşçı
Kayıt: 10.10.2017
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128898
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2017
1,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
115 gr tereyağı
150 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
175 gr un
1 tatlı kaşığı karbonat
250 ml krema
Üzeri için:
175 gr kahverengi şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ufalanmış ceviz
50 gr tereyağı
Dondurma
Fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm ebatlarında bir kare kek kalıbının içini yağlayın. Kahverengi şeker, tarçın ve cevizi bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip kırıntılı bir görünüm elde edene kadar parmak uçlarınızla karıştırın. 115 gr tereyağını büyük bir kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Un, karbonat ve kabartma tozunu başka bir kasede karıştırın. Yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. Kremayı ilave edip çırpma işlemini tamamlayın. Hamurun yarısını fırın tepsisine yayın. Üzerine cevizli harcın yarısını yayın. Üzerini hamur ve cevizli karışımla tamamlayın. Sıcak fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine dondurma ekleyip servis yapın.
|
Cevizli Tarçınlı Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160980
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2021
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Tarçın
Ceviz
Önce yumurtalarla şekeri çırpıyoruz.
Üzerine yağ ve sütü ekleyip düşük devirde çırpıyoruz.
Ardından un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz en son dövülmüş ceviz içini ekliyoruz ve kaşıkla karıştırıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023
|
Cevizli Tarçınlı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168309
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 su bardağı ceviz
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Cevizleri mutfak robotuna alın ve birkaç kez aralıklı çalıştırarak iri taneli olarak ufaltın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tarçın ve cevizleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkarıp 15-20 dakika soğumaya bırakın. Keki kalıptan ters çevirerek çıkarın ve bir servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
|
Cevizli Tarçınlı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175545
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2023
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 yumurtayı bir kaba kırıp, üzerine bir su bardağından biraz fazla şeker ekleyelim.
Yumurta ve şeker karışımı beyaz oluncaya kadar mikser yardımıyla karıştıralım.
Daha sonra kalan diğer malzemelerimizin tümünü ekleyip yeteri kadar karıştıralım.
Yağladığımız ve hafifçe unladığımız kek kalıbının içine boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına koyalım, 45-50 dakika kadar pişirelim.
|
|