Kısa URL: https://ml.md/lc98231
Gönderme Tarihi: 15.May.2014
1,721 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kg. köftelik bulgur
2 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, kıyılmış ceviz ve baharatları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Bulgurun üzerine su serpin. Salça ve azar azar su ekleyin. Yoğurarak bulguru yumuşatın. Patatesi de ilave edip yoğurun. Bir tepsiye karışımın yarışını koyup yayın. Üzerine cevizli soğanı ekleyin. Kalan bulgurlu karışımı top top koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc141503
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram köftelik kıyma
300 gram iri çekilmiş ceviz içi
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ceviz hariç kalan tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Tepsiyi yağlayın.
Kıymalı malzemenin yarısını tepsiye yayın. Cevizin tamamını üzerine serpin. Kalan kıymalı malzemeyi de üzerine aktarıp yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.