|
Cevizli Top Kurabiye |
|
letafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc36926
Gönderme Tarihi: 27.May.2009
2,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
500 gr un
200 gr yoğurt
2 yumurta
200 gr margarin
1 kahve fincanı pudraşeker
1 paket kabartma tozu
İç malzeme:
500 gr çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı bal
8 tane yumurta akı
50 gr toz badem
Hamuru hazırlamak için un, yoğurt, margarin, pudraşeker, 2 yumurta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıp yoğurun.
İç malzemesini hazırlamak için yumurta beyazlarını çırpın. Ceviz içi, tozşeker, bal, ve toz bademi ekleyip karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. Ortalarına cevizli malzemeden koyup hamuru yuvarlayarak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürüp kurabiyeleri hazırlayın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt üzerine dizin. Üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sürüp birer tutam tozşeker serpin. 170 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
|
Cevizli Toplar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168948
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Bademli karışım:
1 yemek kaşığı cappuccino
1 yemek kaşığı sıcak su
3 - 4 yemek kaşığı süt
2 su bardağı öğütülmüş badem
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Üzeri için:
24 adet yarım ceviz
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı esmer şeker
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Turbo pişirme: 150 °C
Cappuccinoyu derin bir kaba alın, üzerine sıcak suyu ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine süt, öğütülmüş badem ve pudra şekeri ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine üçer adet yarım ceviz batırın. Fırça yardımı ile su sürüp esmer şeker serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
|
|