Kısa URL: https://ml.md/lc142839
Gönderme Tarihi: 19.May.2019
506 defa indirildi / yazdırıldı
4-5 dal maydanoz
4- 5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 dal yeşil soğan
4 dilim İzmir tulumu
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı hardal
1 kahve fincanı ılık su
Tüm yeşillikleri iyice yıkayıp doğrayın. Arzu ederseniz ağız tadınıza uygun yöresel otları da katın.
Tulum peynirini pane edin. Yeşilliklerle tulum peynirini ve ceviz içini karıştırın. Ilık suyla incelttiğiniz hardalı üzerine gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc95863
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram tulum peyniri
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 demet taze soğan
100 gram kuzu ıspanak
1 adet göbek salata
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
3 diş sarımsak
Peynirleri ufalayın. Ispanak yapraklarını ince ince kıyın. Taze soğanı, maydanozu ve naneyi de çok ince kıyın. Göbek salataları yıkayıp doğrayın ve içine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Yağı, limonu iyice çırpın salatanın üzerine dökün. Taze soğanlarla cevizi de ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına alıp peynirleri de üzerine bolca serpin. Yağ gezdirip ikram edin.