1 su bardağı ceviz
150 gram labne peyniri
5 adet yumurta
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı pudraşekeri
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Üzeri için:
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
Frenk üzümü
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Cevizleri bir tavaya alıp kokusu çıkana dek kavurun daha sonra irice dövün. Tereyağı ve pudraşekerinin yarısını iyice çırpın. Üzerine yumurta sarısı ve labne peyniri ekleyip çırpmaya devam edin. Ceviz ve portakal kabuğu katın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp, azar azar harca ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Daha sonra yavaş yavaş labneli karışıma ekleyin. 24 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. Üzerine kayısı marmeladı sürün. Arzunuza göre rendelenmiş veya iri parçalar halinde kırılmış çikolata ekleyin. Frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.
2/3 su bardağı pudra şekeri
30 gr tereyağı
3 yumurta
1 portakalın kabuğu
150 gr labne peyniri
6 yemek kaşığı un
Üzeri için:
4 yemek kaşığı kayısı reçeli
50 gr bitter çikolata
Ceviz içi
Cevizi iri parçalar şeklinde kırıp tavada hafifçe kavurun. Tereyağı ve şekeri bir cam kasede mikserle köpürene kadar çırpın. Rendelenmiş portakal kabuğu, labne peyniri, un, 3 yumurta sarısı ve kavrulmuş cevizleri ekleyerek karıştırın. Başka bir kasede 3 yumurta akını mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Kalan şekeri yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin. 23 santimlik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız karışımı içine doldurun. önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine hafifçe ısıtılmış kayısı reçelini sürün. Bitter çikolatayı iri parçalar şeklinde rendeleyin. Peynirli kekin üzerini çikolata ve ceviz ile süsleyip servis yapın.