|
Cevizli Yufka Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc119782
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2016
1,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 yemek kaşığı pudra şekeri
4 adet kuru yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
200 gr kadayıf
150 gr tereyağı
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon
Şerbeti için, su, şekeri ve limon suyunu kaynatın. Yufkaların üzerine elinizle su serperek iyice ıslatın ve temiz bir mutfak örtüsü üzerine yayın. Yufkaların dağılıp parçalanmamasına dikkat edin. Ufalanmış ceviz içi, pudra şekeri ve kadayıfı büyük bir tencerede kavurun. Tereyağını eritin. Fırın tepsisini yağlayın. Dört yufkayı aralarına tereyağı sürerek ve cevizli karışımdan serperek fırın tepsisine üst üste dizin. Kalan sana yağını en üstteki yufkanın üzerine gezdirin. 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.02.2024
|
Cevizli Yufka Tatlısı |
|
derya&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc44594
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009
13,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır yufka
2 su bardağı ceviz
Yarım paket margarin
Şerbet:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir. Margarin eritilir. İlk yufka yayılır, yüzeyine yağ sürülür. Ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısma uzunlamasına ceviz konur ve rulo yapılır. Diğer yarısı da aynen yapılır. Sonra rulo bıçakla 2 parmak eninde kesilir. Kalan yufkalar da aynı şekilde yapılır. Yağlanmış tepsiye kesik kısmlerı üste gelecek şekilde aralıksız dizilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir.
|
|