Kısa URL: https://ml.md/lc180837
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2024
24 defa indirildi / yazdırıldı
Alt Kısmı:
3 paket yulafli bisküvi
2 teke kaşığı tereyağı
Orta Kısmı:
3 yumurta
1 paket İçim Labne (400gr)
1 su bardağı İçim Süzme Yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Üst Kısmı:
1 su bardağı taze veya dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
1 paket küçük boy vişne suyu
Bir tane kelepçeli kabın altına yağlı kâğıt koy ve kabı kapat. Sonra bisküviler un haline gelene kadar rondodan geçir. Tereyağını erit ve bisküvilerin içine dök sonra iyice karıştır. Sonra orta kısmındaki malzemeleri iyice çırp çırpma işlemi bitince kelepçeli kaba dök ve 180 derecelik fırına koy.
30-40 dakika pişmesi gerek. Piştiğini anlayınca fırından çıkar ve soğumaya bırak. Sonra üstteki sosu için bir tencere al ve malzemeleri tencereye koyup ocağın üstünde karıştırmaya başla. Biraz koyulaşınca ocağı kapat ve onu da soğumaya bırak.
Soğuyunca üstüne dök ve buz dolabına koy. 7-8 saat sonra hazır. Üstünü meyve veya başka bir şeyle süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc180841
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı
1680 gr labne peynir
618 gr toz şeker
8 adet yumurta
310 gr un
750 gr süt
987 gr sıvı İçim Şef Krema
Az tuz
Az vanilya
Tabanı için:
8 paket klasik yulaflı bisküvi
250 gr tereyağı
100 gr ceviz
Bisküvi ve cevizi makinede ufaltıyoruz. Daha sonra eritmiş olduğumuz tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Cheesecake’in tabanını hazırladıktan sonra , labne peyniri mayonaise tenceresinde çırpma teli yardımıyla çırpıyoruz ve yavaşça şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra yumurtaları kırıyoruz içine. Az tuz , az vanilya ekliyoruz.
Başka bir mayonez tenceresine unu eliyoruz ve sütünü ekleyip çırpıyoruz. Diğer karışıma tel süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Sıvı İçim Şef Kremasını da ekledikten sonra son bir kez daha çırptıktan sonra ilk 90 dakika 120 derecede , son 25 dakika 130 derecede pişiriyoruz. Bir gün buzdolabında soğuttuktan sonra sunuma hazır