|
CHILI CON CARNE |
|
huri cihan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2012
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72649
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2012
3,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
Michael Montignac
1 KG DANA KYIMASI
300 GR KURU BARBUNYA
3 SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEŞİL DOLMALIK BİBER
1 KG DOMATES KONSERVESİ
YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 ACI BİBER (KIRMIZI)
2 TATLI KAŞIĞI KİMYON
2,5 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
1 TATLI KAŞIĞI TATLI KIRMIZI BİBER
TUZ
Barbunyaları bir gece (12 saat) soğuk suda bekletin. Sonra süzüp tekrar soğuk suya koyun ve orta ateşte 1,5 saat pişirin. Pişirme süresinin ortasında tuzunu koyun, üzerine çıkan köpükleri alın. Pişince süzüp bir kenara bırakın.
Kıymayı, kuvvetli ateşte ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında bir tava içinde kavurun. Tuzunu ve tatlı kırmızı biberini koyun. 10 dakika daha hafif ateşte pişirin. Kıymayı da bir tarafta bekletin.
Biberi yıkayıp zar gibi kesin ve bir tencerede hafif ateşte, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sonra buna kıyılmış soğanları ve ezilmiş sarmısağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşınca, içine acı kırmızı biberleri ve kimyonu katın.
Kıymaları, tavuk suyunu, domatesleri (konserve) bu tencereye koyup iyice karıştırın. Hafif ateşte tencerenin kapağı kapalı olmak suretiyle 40 dakika pişirin. Sonra tencereye fasulyeleri de koyun ve hafif ateşte, kapağı kapalı 30 dakika daha pişirin.
Pişirme işlemi sırasında eğer yemek suyunu tamamen çekerse, arada sırada biraz tavuk suyu katın. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "kalem" tarafından gönderildi. 15.09.2020
|
Chili Con Carne |
|
tunç
Aşçı
Kayıt: 26.11.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc147041
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2019
1,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
350 gram kıyma
1/2 sarı biber
2 - 3 diş sarımsak
5 - 6 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet acı kırmızı biber
2 konserve Meksika fasulyesi
4 - 5 yapral taze kişniş
Yarım su bardağı su
Zeytinyağı
İri olarak doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin.
Üzerine kıymayı ekleyin.
Daha sonra biberleri de ilave edip yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
Biberler de yumuşayınca tuz, karabiber, kimyon ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Domates, acı kırmızı biber, acı sos, salça ve Meksika fasulyesini de ekleyerek üzerine su ilave edin.
Karıştırıp kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra ince kıyılmış taze kinişleri de ekleyerek servis edin.
|
Chili Con Carne |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167438
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram kıyma
2 adet konserve Meksika fasulyesi
1 adet kuru soğan
5 - 6 adet domates
4 yemek kaşığı konserve mısır
2 diş sarımsak
15 dilim jalapeno biber turşusu
1 çay bardağı su
Kimyon
Pulbiber
Zeytinyağı
Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını da tavada ısıtın.
Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
Üzerine kıymayı ekleyin.
Mısır ve Meksika fasulyesi dışındaki diğer malzemeleri de tencereye ilave edip 10 dakika kadar pişirin.
Son olarak Meksika fasulyesi ile mısırı da ekleyip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
|
Chili Con Carne |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178173
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2024
137 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 adet soğan
350 gr kıyma
2 diş sarımsak
400 gr haşlanmış Meksika fasulyesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı şeker
1 adet chili biberi
4 adet domates
3-4 yemek kaşığı mısır
1 su bardağı bardağı su
Tuz
Öncelikle tencereye yağı alın. Soğan ve sarımsağı ekleyip, kavurun. Domates ve chili biberi küp küp doğrayın. Kıymayı eklenerek kavrulmaya devam edin. Bütün baharatları ve şekeri ve tuzu ekleyin. Meksika fasulyesi, mısır eklenerek ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar, pişirin.
|
Chilli Con Carne |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180514
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
500 gram kıyma (dana veya kuzu)
1 adet büyük soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye (konserve de olabilir)
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı acı toz biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su veya et suyu
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
Limon dilimleri ve taze kişniş (servis için)
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Ardından kıymayı tencereye ekleyip, kahverengi olana kadar kavurun.
Doğranmış soğanı ve sarımsağı kıymaya ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin.
Domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Kimyon, toz kırmızı biber, acı toz biber, tuz, karabiber ve kakao (eğer kullanıyorsanız) ekleyin. Baharatların kokusu çıkana kadar kavurun.
Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin. Üzerine su veya et suyunu ilave edin. Bir adet defne yaprağını ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağı kısın, haşlanmış kırmızı fasulye ve mısırı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirin. (Tencerenin kapağını arada açarak karıştırmayı unutmayın.)
Chilli Con Carne’yi sıcak olarak, yanında limon dilimleri ve taze kişnişle servis edebilirsiniz.
|
|