Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mantı Tarifleri > Çiçek Ekmek (4 adet - 93,364 defa bakıldı)

Çiçek Ekmek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çiçek Ekmek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169225
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2022
245 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
4 - 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı ılık su
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı susam

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 9 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayıp top şekline getirin. Fırın tepsisinin ortasına 1 adet hamur topu yerleştirin. Kalan 8 adet hamuru ortadaki hamurun etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Üzerlerine fırça ile su sürün ve susam serpin. 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.



Ev Yapımı Çiçek Ekmek

miraç onat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc141699
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
707 defa indirildi / yazdırıldı




3 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
20 gram tereyağı
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 bardak su
Çeyrek bardak süt
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 tutam çörekotu ya da susam

Unu, tuzu, balı ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sütü ve suyu karışıma ilave ederek 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil alacak bir kıvama gelecektir. Güzelce yoğurduğunuz hamuru ağzı kapalı cam bir kaba alın, 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
Hamuru 9 parçaya ayırın. 8 tanesi eşit, 1 tanesi onlardan biraz daha büyük olsun. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizde yuvarlayın, altta kalacak kısmı bohça yapar gibi büzüp kapatın. İyice yağlanmış yaklaşık 20 santimetre çapında bir kek kalıbına, büyük parça ortada diğerleri kenarda olmak suretiyle hafifçe birbirlerine değecek şekilde yerleştirin.
Ilık bir yerde 45 dakika kadar bekleterek tekrar mayalanmasını sağlayın. Mayalanan ekmeğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Arzu ettiğiniz üzere çörek otu ya da susamla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.



Çiçek Ekmek

Niyaz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.05.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc98423
Gönderme Tarihi: 21.May.2014
1,721 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı un
2 tatlı kaığı toz maya
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)
1 tatlı kaşığı susam, çörekotu

Bir kabın içerisine mayayı, tozşekeri ve suyu koyup 10 dakika mayalanmaya bırakalım. Başka bir kabın içerisine unumuzu eleyelim. Unumuzun ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı, erittiğimiz sanamızı koyup hamurumuzu yoğuralım. Kabımızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler yapalım. Tepsimizi unlayıp bezelerden bir tanesini ortaya koyup diğer bezeleri de etrafına çiçek şekli olacak şekilde yerleştirelim. Tepside ekmeğimizi 20 dakika kadar daha mayalandırıp önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.


Çiçek Ekmek

yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17366
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
4,406 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
alabildiğince un
üzeri için;
yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam

Yoğurma kabına su, maya ve toz şeker konur, parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır, üzerine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz ve kulak memesi kıvamı alana kadar elenmiş un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir, daha sonra 7 eşit parçaya ayrılır, her parça top şeklinde yuvarlanır, 25 cd. çapında yuvarlak fırın kabı yağlanır, ortaya ilk top hamur konur, etrafına diğer 6 adet hamur çiçek şeklinde yerleştirilir, fırına vermeden önce yarım saat daha bekletilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişirilir.


ML® Çiçek Ekmek için tıklayın

ML® Çiçek Ekmek (görsel)






Çiçek Ekmek Tarifleri Mantı Tarifleri



(4 adet Çiçek Ekmek 93,364 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort