|
|
Çiçek Ekmek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169225
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2022
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
4 - 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı ılık su
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı susam
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 9 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayıp top şekline getirin. Fırın tepsisinin ortasına 1 adet hamur topu yerleştirin. Kalan 8 adet hamuru ortadaki hamurun etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Üzerlerine fırça ile su sürün ve susam serpin. 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
Ev Yapımı Çiçek Ekmek |
|
miraç onat
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc141699
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
707 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
20 gram tereyağı
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 bardak su
Çeyrek bardak süt
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 tutam çörekotu ya da susam
Unu, tuzu, balı ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sütü ve suyu karışıma ilave ederek 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil alacak bir kıvama gelecektir. Güzelce yoğurduğunuz hamuru ağzı kapalı cam bir kaba alın, 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
Hamuru 9 parçaya ayırın. 8 tanesi eşit, 1 tanesi onlardan biraz daha büyük olsun. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizde yuvarlayın, altta kalacak kısmı bohça yapar gibi büzüp kapatın. İyice yağlanmış yaklaşık 20 santimetre çapında bir kek kalıbına, büyük parça ortada diğerleri kenarda olmak suretiyle hafifçe birbirlerine değecek şekilde yerleştirin.
Ilık bir yerde 45 dakika kadar bekleterek tekrar mayalanmasını sağlayın. Mayalanan ekmeğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Arzu ettiğiniz üzere çörek otu ya da susamla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Çiçek Ekmek |
|
Niyaz
Aşçı
Kayıt: 21.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc98423
Gönderme Tarihi: 21.May.2014
1,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı un
2 tatlı kaığı toz maya
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)
1 tatlı kaşığı susam, çörekotu
Bir kabın içerisine mayayı, tozşekeri ve suyu koyup 10 dakika mayalanmaya bırakalım. Başka bir kabın içerisine unumuzu eleyelim. Unumuzun ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı, erittiğimiz sanamızı koyup hamurumuzu yoğuralım. Kabımızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler yapalım. Tepsimizi unlayıp bezelerden bir tanesini ortaya koyup diğer bezeleri de etrafına çiçek şekli olacak şekilde yerleştirelim. Tepside ekmeğimizi 20 dakika kadar daha mayalandırıp önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
|
Çiçek Ekmek |
|
yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17366
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
4,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
alabildiğince un
üzeri için;
yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
Yoğurma kabına su, maya ve toz şeker konur, parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır, üzerine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz ve kulak memesi kıvamı alana kadar elenmiş un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir, daha sonra 7 eşit parçaya ayrılır, her parça top şeklinde yuvarlanır, 25 cd. çapında yuvarlak fırın kabı yağlanır, ortaya ilk top hamur konur, etrafına diğer 6 adet hamur çiçek şeklinde yerleştirilir, fırına vermeden önce yarım saat daha bekletilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişirilir.
ML® Çiçek Ekmek için tıklayın
ML® Çiçek Ekmek (görsel)
|
|
Çiçek Ekmek Tarifleri Mantı Tarifleri
|
|