|
Çiçek Poğaça |
|
sümeyye koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117492
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı un
3 adet yumurta
1½ su bardağı ılık süt
1 paket labne peynir
Sıvı yağ
1 paket margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 kase lor
Bir parça beyaz peynir
Maydanoz
Taze nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Haşhaş
Önce bir küçük kaseye kuru mayanızı koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ve 1/2 su bardağı ılık sütü dökün. Üzerini kapatın kabarana kadar beklesin. Hamur yoğuracağınız kabınızın içine 7 Su bardağı un koyun ortasını açın. 1 paket margarini oda sıcaklığında veya benim gibi dolaptan çıkartıp kullanacaksanız birkaç saniye mikrodalgada yumuşatıp hamurunuzun ortasına koyun. Süt yumurta sıvı yağ labne peynirinizi tuz ve şekeri ilave edin. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun. İhtiyaç duyarsanız ayırdığınız bir bardak unu kullanarak hamurunuzu istediğiniz kıvama getirin. Üzerini örtün. Yarım saat ile 45 dakika arası dinlenmeye bırakın. Kabardığı zaman küçük bezelere ayırın. Her bezeyi açın ortasına iç koyup kapatın. Ters çevirip elinizle biraz bastırıp genişletin. Mutfakta kullandığınız makas ile veya bıçakla 5 tane çentik açın. Makas yoksa bıçakla da olur ama makasla çok rahat yapıldığını söylemeliyim. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta kısmına haşhaş kenarlarına susam serpin. 170 Derece ısıtılmış fırında 17 dakika pişirin. Altı ve üstü kızardığı zaman çıkarın fırından.
|
Çiçek Poğaça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125099
Gönderme Tarihi: 06.May.2017
962 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
3 yemek kaşığı tere yağı
Yarım çay bardağı su
İç harcı için;
6 patates
1 çay bardağı kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için yumurta sarısı
Çay bardağına mayamızı koyup biraz karıştırıp yoğurma kabına dökelim. Yumurta sarısı ve iç harcı hariç bütün malzemeleri üzerine ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim
Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra ezelim. İçine kaşar peyniri ve tuz ilave edip karıştırarak bir kenara bırakalım.
Hamurdan bezeler alıp her bir bezeyi üzerine tereyağı sürerek elimizle resimdeki gibi açalım. Orta kısmına iç harcımızı koyalım. Resimdeki gibi bohça yaparak uçlarını birleştirelim ve elimizle
hafifçe bastırarak düzleştirelim.
Tüm bezeleri aynı işlemden geçirip fırın tepsisine dizelim. Poğaçamızın kenarlarından orta kısmma doğru gelecek şekilde kesikler atalım. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim. İsteğe göre üzerlerine susam ya da çörekotu serpebiliriz. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
|
Çiçek Poğaça |
|
hulusi
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.10.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc128930
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2017
902 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
1.5 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı arası un
21 g yaş maya
İç harcı için:
2 haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Ayçekirdeği içi
Haşhaş tohumu
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç harcı için haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye alıp ezin. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hafif unlamış tezgah üzerinde çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde elinizle açın. Ortasına bir yemek kaşığı kadar patatesli harçtan koyup kenarları ortada toplayarak kapatın. Kapattığınız tarafı alta getirerek elinizle hafif bastırın. Bıçakla 6-7 kesik atın. Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzeri için yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp poğaçaların üzerine sürün. Ayçekirdeği içi ve haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
|
Çiçek Poğaça |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129222
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
1,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
1 paket (11 gr) instant maya
İç harcı için:
1 soğan
200 gr mantar
500 gr ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Süt, ayçiçek yağı, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı, şeker, tuz ve mayayı hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat bekletin. Poğaçanın iç harcı için, kıyılmış soğan, dilimlenmiş mantar ve küçük kesilmiş ıspanağı zeytinyağı ekleyerek kavurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve elips şeklinde açın. Hamurun bir kenarına harcı koyup diğer kenarına kopmayacak şekilde bıçakla beş kesik yapın. Hamurun malzemenin olduğu tarftan diğer yana doğru sarıp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
|
Çiçek Poğaça |
|
tron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc133689
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2018
682 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket yaş maya
Yeterince un
İçi için:
1 çay bardağı tahin
1 kase fındık içi
Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz 1 yumurta sarısını ayırıp diğer malzemelerimizide ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 1 saat mayaladıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla avuç içi kadar açıyoruz.
Bir kaseye tahin ve fındık içlerini alıp karıştırıyoruz ve açtığımız hamurun içine koyup hamuru kapatıyoruz.
Üzerini bastırıyoruz ve bıçakla ortasını ayırmadan 5.6 yerden kesip üçgen şekli veriyıoruz ve üçgenlerimizi içleri yukarı gelecek şekilde çeviriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ortalarına çörekotu döküyoruz yarım saat dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Çiçek Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159924
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2021
396 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com
1 paket yaş maya (42gr.)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (200 ml. maden suyu)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına;
75 gr. yumuşak margarin
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
Haşhaş
Ilık sütün içine toz şeker ve maya atılıp, karıştırılarak maya eritilir. Sıvı yağ ve soda eklenir. Tuz ve aldığı kadar un ilavesi ile ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan 8 adet mandalina büyüklüğünde, 8 adet de mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapılır. Büyük bezeler hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açılır, aralarına yumuşak margarin sürülerek üst üste yerleştirilir. Hafifçe bastırılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır. Kenarları kopartılmadan önce (+), sonra (x) şeklinde kesilerek 8 adet üçgen elde edilir. Üçgenlerin uçlarından tutulup geriye doğru katlanır ve hamurun ortasında bir boşluk ortaya çıkar. Kalan bezeler de aynı şekilde hazırlanır ve birinci grubun ortasındaki boşluğa yerleştirilir. Aynı kesme işlemi tekrarlanır. Ortasındaki boşluğa kalan hamurdan bir beze kopartılıp yerleştirilir. Yaklaşık 45-50 dakika ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayabilir ya da istediğiniz bir poğaça çeşidini yapabilirsiniz. Mayalanan hamura yumurta sarısı sürülüp, susam, haşhaş, vb. serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirilir.
|
|