|
|
Çiçek Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99935
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
Şeker ve suyu katıp, bir taşım kaynattıktan sonra, limon damlatıyoruz ve bir iki fokurdatıp indiriyoruz.
Hamuru için un hariç, bütün malzemeleri bir kapta birleştiriyoruz. Azar azar unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Bu hamuru resimdeki gibi iki parçaya ayırıyoruz. Çiçek kalıbımızla, (ya da yıldızlı kapli siz nasıl isterseniz) hamuru kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların içine bir de küçük bir kapak yardımıyla tam ortasından bir yuvarlak daha kesiyoruz. (Marmelatlı kurabiyede olduğu gibi)
Bir bütün bir de ortasından yuvarlak delik açılmış ikinci parçayı, yumurta akı yardımıyla yapıştırıyoruz.
Şeklini verdiğimiz çiçeği tepsiye yerleştiriyoruz. (yağlamaya gerek yok zaten içinde yağ var)
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, en son ceviz ile ortasını dolduruyoruz ve 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsideki çiçekleri başka bir kaba alarak (şerbetleyeceğimiz tepsiye) üzerine ılık şerbet döküyoruz. Hem hamurlar hem de şerbet ılık olmalı. Hamurlar ılık olmalı çünkü içinde margarin olduğu için donmadan şerbetini alması gerekiyor.
|
Çiçek Tatlısı |
|
bonbon prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94009
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013
2,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
Şerbeti hazırlamakla işe başlıyoruz. Şeker ve suyu katıp, bir taşım kaynattıktan sonra, limon damlatıyoruz ve bir iki fokurdatıp indiriyoruz.
Hamuru için un hariç, bütün malzemeleri bir kapta birleştiriyoruz. Azar azar unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Bu hamuru iki parçaya ayırıyoruz. Çiçek kalıbımızla, (ya da yıldızlı kalpli siz nasıl isterseniz) hamuru kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların içine bir de küçük bir kapak yardımıyla tam ortasından bir yuvarlak daha kesiyoruz. (Marmelatlı kurabiyede olduğu gibi)
Bir bütün bir de ortasından yuvarlak delik açılmış ikinci parçayı, yumurta akı yardımıyla yapıştırıyoruz.
Şeklini verdiğimiz çiçeği tepsiye yerleştiriyoruz. (yağlamaya gerek yok zaten içinde yağ var)
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, en son ceviz ile ortasını dolduruyoruz ve 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsideki çiçekleri başka bir kaba alarak (şerbetleyeceğimiz tepsiye) üzerine ılık şerbet döküyoruz.
|
Çiçek Tatlısı |
|
mutfak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52556
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010
2,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
Kızartmak için:
ayçiçekyağı
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/4 limon
Yumurtayı, eritilmiş margarini yoğurdu bir kapta karıştıralım, içine alabildiği kadar un koyup, kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru 20 dakika dinlendirelim. Bu arada şeker, suyu ve limon dilimlerini 10 dakika kaynatalım. Şerbeti iyice soğutalım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparalım. Bezeleri unlu bir zeminde 2 mm. kalınlığında açalım. Su bardağı, çay bardağı ve tuzluk kapağı ile yuvarlaklar keselim. 3 ayrı boyda elde ettiğimiz yuvarlakların herbirinin dört tarafından bıçakla yarım cm. boyunda kesikler yapalım. Büyük parça altta kalacak şekilde üç parçayı üst üste dizelim. Kaymaması için ortalarını hafifçe ıslatalım. Tam ortasını parmağımızla bastıralım. Kızdırılmış Ülker Bizim Ayçiçek Ya-ğı'nda her tarafını kızartalım. Delikli kepçe ile yağdan çıkaralım. Şerbetini çeken tatlıları servis yapalım.
|
ÇİÇEK TATLISI |
|
mesai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35789
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
2,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Nişasta
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yalan limon suyunu ekleyip, soğutun. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan hamur yapm. 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek, yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin. Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip, üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistancevizi serpip, servis yapın.
Not: Çiçek tatlısı'nı fırında yapmak yerine, kızartarak da yapabilirsiniz.
|
ÇİÇEK TATLISI |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc13787
Gönderme Tarihi: 17.May.2007
2,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER;
1 şişe meyveli gazoz
Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tane yumurta
Bir kase çekilmiş ceviz
Tarçın ve hindistancevizi
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
yarım limonun suyu
YAPILIŞI;
Öncelikle şerbeti yapın ve soğutun.
Yoğurma kabına mayayı koyun.Üzerine gazozu dökün.Mayanın kabarmasını bekleyin. Maya kabarınca yumurtaları içine kırın.Aldığı kadar un ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Biraz dinlendirin. Hamuru 12 eşit parçaya bölün.Bezeleri yufka gibi açarak,içini sıvı yağ ile yağlayın. Ceviz ve tarçın serpin. Yufkaları rulo şeklinde sarın.İki parmak eninde kesin.Yassı olarak yağlı tepsiye sıralayın. Altı üstü kızarınca çıkarın ve soğuk şerbeti dökün.Hindistanceviziyle süsleyin.
|
Çiçek Tatlısı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7713
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
4,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet yumurta,
2 kahve fincanı yoğurt,
2 kahve fincanı erimiş tereyağı,
1 kahve fincanı maden suyu,
1,5 su bardağı kızartmak için sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu,
10 çay bardağı un
1 yumurta akı.
Şerbeti için malzeme:
3,5 su bardağı tozşeker,
2 su bardağı su,
yarım tatlı kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı:
Hamur kabına eriterek soğuttuğumuz margarini, yoğurdu, yumurtayı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Elenmiş un ekleyerek yumuşak ve özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru üç parçaya bölerek beze yapalım. Bezelerin üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirelim. Bezelerden birini unlanmış bir zeminde ince açalım. Açtığımız yufkadan su bardağının ağzının yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Diğer bezelerden birini tekrar çok ince açalım. Bu kez yufkadan çay bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Kalan bezeyi tekrar çok ince açalım. Yufkadan şişe kapağı yardımı ile yuvarlak.parçalar keselim. Kestiğimiz 3 ayrı boy yuvarlakların eşit sayıda olmasına dikkat edelim. Yuvarlak parçaların kenarlarına bıçakla, ortaya kadar gitmeden 4 kesik açalım. Büyük yuvarlağın orta kısmına parmak ucu ile yumurta akı sürelim. Üzerine ikinci yuvarlağı koyup orta kısmına tekrar yumurta akı sürelim. Üçüncü parçayı da ikinci yuvarlağın üstüne koyup orta kısmına parmağımızla hafifçe bastırarak 3 yuvarlak parçanın, kesikleri üst üste gelmeyecek şekilde yapışmasını sağlayalım. Hamurları, tavada ve kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartarak delikli kepçe ile alıp, kâğıt havlu üzerinde 4 dakika kadar bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım. Şerbetini emince servis tabağına alalım.
ML® Çiçek Ekmek için tıklayın
|
Çiçek Tatlısı |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc599
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2005
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı erimiş margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Şurup içi;
yarım kg. toz şeker
2 yemek kaşığı toz yeşil fısıtık
Şekeri tencereye alın. Üzerini geçeek kadr su koyup koyu kıvamda kaynatın. Soğumaya bırakın. Yoğurt, margarin, yumurtaları yoğurma kabında karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Çiçek kalıpla kesip kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip servis tabağına alın. Ortalarına yeşil fısıtık koyup servis yapın.
|
|
Çiçek Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|