|
Çift Çikolatalı Kurabiyeler |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12331
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağından biraz az un
1/2 su bardağından biraz az kakao
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
240 gr sütlü çikolata (yarısı küçük parçalara bölünmüş, yarısı iri parçalara ayrılmış)
113 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
Fırını 150C'ye getirin. Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın.
Küçük parçalara ayırdığınız 120gr çikolatayı ve tereyağını bir cezveye koyup kaynayan suyun üstünde benmari usulü eritin.
Eriyen çikolatayı bir kaba alın. Şekeri, yumurtaları ve vanilyayı ekleyip orta hızlı mikser yardımıyla karıştırın. Hızı düşürüp unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. 120gr iri parçalı çikolatayı katın.
Yağlı kağıt serili 2 tepsiye bir tatlı kaşığı ile dokuz hamur koyun. Isınan fırına koyup 15 dakika pişirin. (daha fazla pişirirseniz kurur) Kağıtla birlikte alıp fırın telinin üzerinde 5 dakika soğutun. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin. (Ben her seferinde fırına bir tepsi yerleştiriyorum.)
|
Çift Çikolatalı Kurabiye |
|
çiçekçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc151018
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2020
447 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
330 g un
70 g kakao
Bir tutam tuz
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 yumurta
150 g toz şeker
240 ml krema
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı granül kahve
220 g tereyağı
140 g bitter damla çikolata
70 beyaz damla çikolata
Üzeri için:
80 g eritilmiş beyaz çikolata
Un, kakao, tuz, kabartma tozu ve karbonatı derin bir karıştırma kabında tel çırpıcı ile karıştırarak havalandırın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Krema, vanilya ve kahveyi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığındaki küp tereyağlarını ve havalandırdığınız kuru malzemeleri ekleyerek, hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Damla çikolataları ilave ederek hamuru toparlayın. Hamuru 2 parçaya bölün. Unlanmış tezgahta merdane yardımı ile hamurunuzu yaklaşık 18 cm çapında daireler oluşturacak şekilde açın. Daha sonra her daireyi bıçak yardımı ile üçgen şeklinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutun. Üzerini eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.
|
|