|
|
ÇİFTLİK ÇORBASI |
|
cemre
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc57396
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2010
2,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet pırasa
2 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 litre kadar et suyu veya tavuk suyu
100 gr. margarin
Yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber
Patatesleri, havuçları, kabağı, kerevizi ve kuru soğanları ayıkladıktan sonra, tavla zarı büyüklüğünde keselim.
Pırasayı soyduktan sonra, yeşil kısımlarını kesip atalım. Beyaz kısmını uzunlamasına ikiye kestikten sonra ince ince kıyalım.
50 gr. margarini tencereye koyup erittikten sonra, ilk olarak ince ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip pembeleştirelim.
Arkasından pırasaları, tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra havuçları, kerevizleri, kabakları, patatesleri ve ikiye böldüğümüz sarımsakları tencereye ilave edip hep birlikte 3-4 dakika daha kavuralım.
En son olarak da unu ve salçayı ilave edip1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra, yeterince tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, et veya tavuk suyunu da tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
Kıymaya yeterince tuz, karabiber ilave edip, iyice yoğuralım. Nohut büyüklüğünde köftecikler yuvarlayıp, kalan 50 gram margarin yağında kavuralım.
Çorbanın pişmesine yakın, ince kıydığımız maydanozları ve köftecikleri tencereye ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra, limon suyu koyarak, servis yapalım.
|
Çiftlik Çorbası |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc7438
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
3,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
1 dolmalık kabak
2 patates
2 havuç
1 kereviz
2 soğan
2 diş sarımsak
yarım fincan un
10 bardak su
5 sap maydanoz
4 kaşık yağ
1 kaşık salça
tuz
karabiber
Bütün sebzeler ince ince kıyılıp yağ ile 5 dakika kadar kavrulur. Üzerine yarım fincan un eklenir. Kavrulan unun üzerine salça eklenir ve 5 dakika kadar daha durmaksızın karıştırmaya devam edilir. Su ilave edildikten sonra sebzeler iyice pişinceye kadar orta derece ateşte kaynatılır. Diğer yandan kıyma, tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır ve bunlarda çorbanın içine katılıp 10 dakika kadar daha kaynatılarak ocaktan indirilir.
|
|
Çiftlik Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|