|
Çiftlik Kebabı |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8941
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı margarin
1 kilogram kuzu eti
1 adet soğan
3 adet domates
4-5 adet biber
1 tutam Maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı Kekik
1 çay kaşığı tuz
Etleri iri bir şekilde doğrayın. Soğanı halka halka doğrayın. Domatesi küp küp doğrayın. Biberleri doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Eti, soğan ile birlikte margarin kavurun. Biberi ilave edin. Pişmesine yakın, domates, maydanoz dereotu, tuz kekik atıp kendi suyu ile pişirin
|
Çiftlik Kebabı |
|
mavi zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152576
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020
521 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu eti
3 çorba kaşığı yağ
3 adet domates
Maydanoz
Soğan
Dereotu
Kekik
Biber
Tuz
Halka halka doğranan soğanları kızgın yağa atıp bir kaç tur çevirin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini içine ilave edin. Etler renk değiştirmeye bağlayınca biberleri ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı taze soğan kullanılabilir.
|
Çiftlik Kebabı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157874
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
600 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuşbaşı et
4 su bardağı su
4 adet biber
2 adet iri patates
2-3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet soğan
1 adet iri domates
1 çay kaşığı tuz
Etler düdüklü tencerede pişmeye alınıp, pişirilmeye bırakılır.
Pişen etleri doğranmış soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencere içerisine atılır.
Birkaç dakika pişirilen etlerin üzerine 4 bardak su eklenip kaynaması için beklenir.
Etlerin kaynaması beklenirken iri bir şekilde doğranan patates, biber ve patlıcanlar kızartılıp bir kap içerisine alınır.
Domatesleri de minik minik doğrayıp kap içerisine alın.
Haşlamış olduğunuz bezelye içerisine tuz ekleyip harmanlayın.
Etin suyuyla birlikte malzemeli karışımın içerisine boşaltıp 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
|
Çiftlik Kebabı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159079
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021
348 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuzu kuşbaşı
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 diş sarımsak
Tuz
Etleri tencereye alın ve zeytinyağı ile birkaç dakika kavurun.
Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
Üzerine 3-4 su bardağı su ekleyip pişirin.
Diğer taraftan da patates ve patlıcan soyup küp küp doğrayın.
Biberleri de ince ince doğrayın.
Daha sonra patates, patlıcan ve biberi kızartıp kenara alın.
Domatesi de soyup küçük küçük doğrayın ve kızartılan sebzelerin üzerine ekleyin.
Üzerine de bezelyeleri ilave edip karıştırın.
Tüm sebzeleri ve pişen eti suyu ile beraber fırın tepsisine alın.
Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
|
|