|
Çiğ Börek (Edirne) |
|
kenan köylü
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc121200
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2016
2,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg. un
1 kg. kıyma
1 kg. kuru soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Ilık su ile az tuz ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ ilave edilerek az yumuşak hamur yapılıp dinlenmeye bırakılır. Kıymanın içine soğanlar rendelenip tuz, karabiber ve bir bardak su ilave edilip karıştırılır.
Hamurlar küçük tek tek bezeler haline getirilerek oklava veya merdane ile ince olmayacak şekilde açılıp, yuvarlağın yarı bölümüne bol kıyma konularak kaşık altı ile ezdirilip diğer yarım kısmı üzerine kapatılarak kenarı kapak ile kesilip düzeltildikten sonra kızgın yağda kızartılır.
|
Çiğ Börek (Edirne) |
|
hamarat teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc137977
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2018
802 defa indirildi / yazdırıldı
|
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un (aldığı kadar)
4 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Adet Yumurta
Su
Tuz
İçi için:
500 Gr. Kıyma
1 Adet Soğan
Karabiber
Tuz
Su
Un, içine 4 yemek kaşığı yoğurt. 1 Çay Kaşığı karbonat, 1 yumurta kırılıp, ılık suile hamur karılır.
15 santim çapında hamur açılır, içine çiğ kıyma, 1 büyük soğan rendelenip, tuz, karabiber ilave edilerek iyice ezilir.
Bir kaşık kıyma açılan hamurların içine yayılır.
Kapatılarak keskin kapakla kenarları kesilir.
Kızgın yağda tek tek kızartılır.
|
|