|
Çiğ Börek |
|
AYŞEGÜL ALSAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85633
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2013
1,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Çorba Kaşığı sirke
1 Adet yumurta
2 Çorba Kaşığı yoğurt
500 gr yağsız dana kıyma
2 Su Bardağı sıvıyağ
1 Adet soğan
10 Kahve Fincanı un
Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin. Unun ortasını açıp yoğurt, margarin, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.20 dakika dinlendirin. Unlu hamur tahtası üzerinde 18-20 santim çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilaveedip diğer tarafı ile kapatın.Kenarını ruletle çıkarın. Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Çiğ Börek |
|
hattiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc83559
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
1,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Klasik
1 Bardak su
1 Adet yumurta
4 Çay Kaşığı tuz
1 Bardak süt
3 Adet soğan
1 Çay Kaşığı karabiber
İç Harcı: 1/2 kıyma, 3 adet ince rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. Eğer sulu değilse biraz su ilave edin. Hamuru: Süt, su, yumurta, tuz. Bunları biraz çırpın. (un hariç) Yavaş yavaş un ilave edin hamur elinize gelecek kıvama gelene kadar. Hamurdan avuç içi kadar bir toparlak alarak merdane veye oklava yardımı ile orta boy açın. İçine dilediğiniz kadar iç malzeme ekleyin ve ikiye katlayın. Kenarlarını yanları düz olan yuvarlak bir yemek tabağı ile kesin. Tavamızı sana klasik ile yağlayın. İstediğiniz miktarda da çiçek yağı ilave edin ve kızartın.
Not: İç harcına biraz su koyarsanız çiğ börek daha lezzetli olur. Sıcak yenmesi daha güzeldir. Yanında da buz gibi bir ayran. İsterseniz yanlarını tabak ile kesmek yerine ufak cimciklerde atabilirsiniz.
|
Çiğ Börek |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77311
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Ekmeküstü Kase
100 gr kıyma
2 Su Bardağı un
1 Adet soğan
1 Adet Domates
1 Adet yumurta
Unu eleyerek ortasını açalım yumurtayı, suyu katarak yumuşak bir hamur yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp dinlenmeye bırakalım. Diğer tarafta iç malzememizi kavurup hazırlayalım. Bezelerimizi açıp ortasına iç malzememizi koyup hamurumuzu kapatalım. Kızgın yağda kızartalım. Sıcak servis edelim.
|
Çiğ Börek |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc77074
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
250 gr kıyma
1 Tatlı Kaşığı soda
1 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı salça
2 Baş soğan
1 Avuç maydanoz
4 Su Bardağı un
1 Adet kabartma tozu
1 Su Bardağı yoğurt
Unumuza yoğurdunu sodasını kabartma tozunu yumurtayı tuzunu ve oda sıcaklığındaki sanamızı koyup yoguralım kulak memesi kıvamında gerekirse suda ilave edebiliriz. Yorulan hamurumuzu bir saat kadar bekletelim. İç malzeme için ince kıyılmış soğanımıızı bir kaşık sana yağda pembeleşdirelim kıymamızı ilave edelim. Pişen kıymanın içine arzu edilirse salça baharat ve maydanozunu ekleyip altını kapatalım soğuaya bırakalım. Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde bir parça alalım ve merdaneyle biraz ince olacak şekilde açalım içine iç malzememizden koyup kapatalım (yarım ay şeklinde) ve kızgın yağda tek tek pişirelim.
|
Çiğ Börek |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76398
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
1,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet soğan
4 su bardağı un
1 Çay Kaşığı Ucuyla tuz
250 Gram kıyma
500 Gram sıvıyağ
1 Tutam karabiber
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Un su ve tuz yoğurulur kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. İçi için kıyma tuz karabiber ve rendelenmiş soğan ve 1/2 çay bardağı su ve margarin yoğurulur. Hamur yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve yarısına yaptığımız içten konulur kapatılır ve kızgın yağda kızartılıp sıcak olarak servis edilir.
|
Çiğ Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61538
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2011
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aldığı kadar tuz
2 su bardağı un
250 gr kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet sağon
0.5 su bardağı su
Geniş bir kaba unu eleyin. Yumurta, tuz koyup, ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, nemli bez altında 20 dakika dinlendirin. Kıymayı, rende soğanı, tuzu ve karabiberi katıp iyice karıştırın. Yumuşak olması için 2 kaşık su ilave edip tekrar karıştırın. Her bezeyi küçük bir tabak büyüklüğünde açın. Börek içini hamurun yarısına koyup, diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatın. Bir tavada yağı kızdırın. Börekleri kızartarak kağıt yayılmış tepsiye alın. Servis tabağına dizip, sıcak servis yapın.
Fotoğraf "sinbad" tarafından gönderildi. 10.02.2020
|
|